Sortides i festes 2010-2011

Aquest mes de Desembre a La Baldufa hem fet moltes activitats relacionades amb el Nadal: hem decorat les diferents aules i la sala polivalent amb objectes relacionats amb aquesta festivitat, hem creat un arbre de Nadal amb embuts, hem fet detalls per regalar als pares,…

Els infants més grans de l’escola (Escriptors i Actors) s’han aprés les nadales de Ara ve Nadal, El vint-i-cinc de desembre, Los peces en el Rio i el We wish you, i hem anat a la residència AMMA per compartir una estona i cantar nadales juntament amb els avis/es del nostre barri, ens ho hem pasat molt bé.

L’últim dia de classe (23 de desembre) a la tarda hem fet cagar el tió junt amb la famílies. Segur que durant aquests dies li hem donat de menjar molt ja que ens ha cagat un bon berenar.

Els infants de les aules dels Escultors, Actors i Escriptors hem anat a buscar al Tió al parc que hi ha al costat de la llar. Ens han acompanyat pares, tiets, avis,… i després de buscar i buscar, al final l’hem trobat amagat a la muntanyeta. En el parc l’hem tapat amb una manta i li hem cantat Nadales, después l’hem portat a la llar i donat d’esmorzar.

El dimarts 21 de desembre els infants de les aules dels Escriptors i dels Actors vem asistir al Concert de Nadal que els infants de l’escola Marta Mata ens van oferir. Vem escoltar als  nens i nenes cantar les diferents nadales i un grup d’infants que tocaven la flauta, ens vem quedar bocabadats.

El divendres 29 d’octubre ens ha visitat la Maria Castanyera.

Ens ha explicat que un dia mentre collia castanyes va començar a ploure i va veure que a les castanyes li sortien banyes, eren cargols, s’havia equivocat!

Els infants de La Baldufa li hem cantat diferents cançons de la tardor (cargol treu banya, el bolet, Marrameu,…) i per finalitzar hem ballat la dansa de la Castanyera tots plegats.

Ja s’acosta la Castanyada i hem de fer panellets. Aquest curs hem creat una comissió de famílies que s’han encarregat d’elaborar els panellets que després la Castanyera ens ha portat a l’escola per poder tastar .

El dia 23 d’octubre hem realitzat la Primera Sortida Familiar de la Baldufa d’aquest curs 2010-2011.

Ens hem trobat a Can Papasseit, on els infants han pogut gaudir de sis tallers relacionats amb els noms de les aules que tenim a la llar: taller de pintura, titelles, fang, contes, un espai per poder pintar amb dacs i un racó de música amb diferents instruments.

Després hem esmorzat tots junts galetes i xocolata i per finalitzar hem fet jocs per als adults (saltar a la corda, el joc del mocador I el famós joc de demostrar quin grup te més força tirant de la corda, grup de mames i mestres o grup de papes i tiets).

La trobada ha tingut molt d’èxit, amb un gran nombre de participants ja que també han participat famílies d’infants de cursos anteriors.