Qui som?

QUI SOM _(1) (Mitjà)

Som una de les dues Llars d’Infants Municipals, que neix l’any 2008 en el barri de la Pau de Vilanova del Camí, per acompanyar i donar suport a les famílies durant els tres primers anys de l’infant.

Som una llar amb espais acollidors diversos, que donen resposta a les necessitats dels infants; espais de cura, de moviment, d’experimentacions, de descans, de descoberta. Són espais pensats amb molta cura i dedicació per tot l’equip, per tal de poder crear ambients harmònics i segurs que generin confiança entre totes les persones que formem part de la llar.

El nostre concepte d’educació parteix d’uns principis que són els pilars de l’acompanyament que fem als infants dia a dia;

  • L’educació té a veure amb una actitud davant la vida, amb una filosofia de l’existència de la persona.
  • Ens definim com una llar activa, viva, integradora i motivadora, basada en la coeducació entre la família, la llar i l’entorn.
  • Generem espais de confiança i curiositat per despertar l’interès personal de l’infant i pugui cercar noves descobertes que l’ajudin a desenvolupar les seves habilitats i capacitats seguint el propi ritme.
  • Creiem en una educació basada en la naturalesa, en els interessos i necessitats de l’infant, procurant que es senti respectat, estimat i valorat com a ésser únic.
  • Creiem en el valor de les actituds, de les relacions afectives positives com a font de seguretat de l’infant.
  • L’experimentació mitjançant els sentits és el motor de les vivències del dia a dia a la llar
  • El joc és una eina de coneixement de l’ infant que el permet conèixer-se a si mateix, als altres i al món que l’envolta.

A la nostra llar podem acollir fins a 82 infants.

Tenim espais comuns com són l’estança per dinar, l’espai central polivalent, l’espai del descans, i també tenim estances diferenciades segons el grup d’edat dels infants:

Dues estances del grup de petits 0-1 anys amb capacitat per a 8 infants a cada estança.
Dues estances del grup de mitjans 1-2 anys amb capacitat per a 13 infants a cada estança.
Dues estances del grup de grans 2-3 anys amb capacitat per a 20 infants a cada una.

Tots ells són espais adaptables que en funció de la demanda de famílies, de les necessitats dels infants i de cada curs, es poden transformar.

QUI SOM _ (Mitjà)