L’estona del descans

La son és una necessitat vital i té una funció fisiològica i regeneradora. En el cas dels més petits és especialment important un bon descans, ja que afecta directament al desenvolupament tant físic com emocional. Necessiten descansar durant el dia per tal de compensar tot l’esforç i recuperar-ho.

Acompanyem als infants en aquest moment tan important a un ambient relaxat i favorable per poder descansar, tot seguint sempre unes rutines abans de posar-se a dormir, que els proporcionen seguretat i benestar i que formen part també de l’aprenentatge.

Després de dinar arriba l’hora de la migdiada, punt mig del dia on és necessari reposar forces per aguantar el que queda de dia, sempre mantenint la mateixa rutina i horari. És molt important crear un ambient tranquil i relaxant en tot moment.

Cada infant, com ja sabem, té un ritme totalment diferent, és per això que a mesura que es van despertant surten del dormitori i van a una estança a jugar, però sempre tenint en compte els companys que segueixen dormint, és a dir, tenint respecte.