Pintors

Els infants de l’aula dels músics i pintors, poc a poc ens anem fent grans, ja que mentre uns comencem a caminar sols, els altres gategem i ens posen drets.

Comencem a descubrir món, obrim els armaris, sortim de l’aula i ho desendraçem tot!!

A més a més hem començat a experimentar amb alguns tipus de materials de diferents textures com és el sucre.

Els més petits ens hem iniciat en el joc heurístic on realitzem diferents accions de posar i treure objectes dels pots. Aquestes activitats s’han anat combinant amb d’altres de la vida quotidiana com el “bon dia” i les rutines i hàbits d’alimentació i descans

El mes de Març ha estat caracteritzat per la falta d’assistència dels infants a l’aula, i per la incorporació de nous infants.

Els nens i nenes que han assistit a l’aula dels músics i pintors s’ho han passat d’allò més bé amb les activitats de carnaval i d’altres de la vida quotidiana.
Durant una setmana el Rei Carnestoltes ens va donar unes consignes de com haviem de venir vestits cada dia a l’escola, amb diferents complements (cara pintada, corbata, davantal…) i, per finalitzar l’ultim dia ens vam poder disfressar del que més ens agradés.
Els infants de l’aula dels músics ens hem iniciat en activitats de psicomotricitat amb un primer contacte amb els diferents mòduls d’escuma per on hem caminat i gatejat.
Els infants de l’aula dels pintors hem començat a investigar i manipular els diferents materials del joc heurístic ( aquest joc es caracteritza per l’exploració lliure de l’infant amb materials diversos, pinces, rulos, taps de suro… en aquesta exploració fan diverses accions de treure i posar, apilar i llençar.

 

Aquest mes de Febrer ha estat especial ja que molts infants d’aquest nivell han estat malalts. Els músics i pintors ens ho hem passat molt bé amb les activitats que ens han preparat la Gemma i la Yolanda. Hem experimentat amb glassons i aigua calenta per descobrir els canvis de temperatura (fred-calent). També hem treballat el tacte miltjançant objectes llisos i rugosos. Els infants més petits han anat descobrint els objectes de la panera dels tresors.

Ah!!!! Hem descobert unes imatges al mirall, Qui s’amaga darrera el mirall????

Ah!!!! Hem descobert unes imatges al mirall, Qui s’amaga darrera el mirall????

 

 

Al tornar de vacances de Nadal, a l’aula dels Músics s’han incorporat els infants que faltaven; Hem iniciat un nou període d’adaptació a l’aula.

Durant aquest mes de gener, els infants més grans de l’aula dels Pintors, han descobert diferents instruments de percussió, amb els quals han fet molt de soroll!!

Durant petites estones al llarg del dia, els Pintors i Músics han començat a treballar el sentit del tacte amb diferents activitats; massatges i pessigolles amb plomes de colors, i jocs amb pilotes llises i rugoses.

Cal dir que seguirem treballant aquestes activitats i moltes més al llarg del mes de Febrer.

Aquest mes de Desembre, a l’aula dels Músics i Pintors hem descobert el món del Nadal. Hem mirat i manipulat boles de diferents colors i mides, també hem descobert imatges típiques d’aquesta festa ( arbres de nadal, ninots de neu…..) que com que  ja ens desplacem per l’aula, les hem vist enganxades a terra.

Al mateix temps també hem jugat amb ampolles de plàstic plenes de purpurina i d’aigua de colors.

Per tal de felicitar les festes als pares, vam fer un punt de llibre amb forma d’espelma on hi vam plasmar les nostres mans i els nostres peus.

Ah! i vam tenir una  vista sorpresa: el “tio “ens va venir a vere a l’aula!!!

Al llarg del mes de Novembre la Gemma i la Yolanda hem estat treballant diferents objectius segons el ritme evolutiu de cada infant de l’aula.

Els més grans s’han iniciat en la descoberta de la “panera dels tresors” ( és una panera de vimak amb objectes i elements de la vida quotidiana com cullerots de fusta, taps, textures suaus…), mentre que els més petits han estat treballant la coordinació oculo-manual amb diferents objectes i mòbils de l’aula; sempre tenint en compte i respectant els hàbits d’alimentació i descans de cada un d’ells.

Durant aquest inici de curs els més petitons de l’escola (músics i pintors) ens hem adaptat a la nostre aula, als nostres companys, als diferents espais de l’escola (dormitori i canviador) i sobretot a la nostre mestra que ens comença a conèixer molt, i amb la que ens ho passem molt bé jugant petites estones amb els mòbils, amb els sonalls, amb jocs de falda i moixaines i amb un munt de joguines que fan sorolls i tenen molts colors. Però sobretot es cobreixen les nostres necessitats bàsiques de son, alimentació i higiene.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *