Novembre 2015

Aquest mes de novembre l’hem nomenat “AVIS SAVIS “. L’hem dedicat a ells i elles, els avis i les àvies dels infants de la nosta llar.

Els avis aporten saviesa

Maria Jesús Comellas explica quins són els valors que transmeten els avis als néts, i que els situen com a figures cabdals per conèixer el món: 1) Són transmissors d’afecte, de valors i de coneixement. 2) Posseeixen la memòria familiar i la traslladen als néts. Per exemple, explicant-los com eren els seus pares de petits. 3) Aporten experiència professional, i llavors els néts “descobreixen que els avis no són persones ignorants encara que no sàpiguen fer anar la tauleta d’última generació”. 4) Dominen el saber domèstic, com el culinari, que és tan important o més que els altres, “tot i que sembla que quan es parla del que saben les persones és més important el que es fa a la feina que el que es fa a casa”.

Els avis i àvies sòn unes de les figures més importants a la vida d’un infant i a la llar també hem volgut conèixer la seva experiencia i gaudir de la seva compañía.

Són un gran suport a les mares i pares que malauradament disposem de poca conciliació familiar i laboral.