Febrer 2016

L’Origen de la Festa

Aquesta festa té uns orígens molt llunyans ja que en temps dels grecs i romans ja es feien unes celebracions, per aquesta època de l’any, en honor als Déus. 
Però en la nostra cultura, altament influenciada per la tradició cristiana, la festa de carnaval es defineix com el període just abans d’entrar a la Quaresma. Per això, just abans d’iniciar 40 dies d’abstinència, sacrifici, repressió i dejú, seguit de la Setmana Santa, calia celebrar-ho amb unes festes esbojarrades, desenfrenades, amb tot tipus d’excessos i, sobre tot, molta diversió (fent tot el que justament després es prohibia).

Aquest mes de febrer ha arribat el Rei Carnestoltes a la llar i a alguns infants no ha agradat gaire la seva presència.

Hem fet diverses experimentacions amb confetti, ens hem disfressat, hem seguit les consignes que ens ha anunciat el Rei Carnestoltes i hem ballat molt.

Durant les tardes d’ aquest mes de febrer,  la Comissió de famílies de  Carnestoltes han estat treballant de valent per crear la carrossa i poder participar a la Rua Infantil de Vilanova.

Ens ha agradat molt tenir a mares dins la llar i sentir-les com a part del nostre projecte d’escola.

És molt gratificant veure que les famílies, busquen espais de participació i es preocupen per l’educació dels seus fills i filles.

El pas per la Llar d’infants és relativament curt però és un espai de temps molt intens, marcat per canvis evolutius en els infants molt ràpids, amb una barreja d’emocions intenses que volem compartir amb totes aquelles famílies que desitgin i puguin trobar moments per entrar en el món del 0-3.

Volem que Baldufa sigui part de casa vostra i sigui un servei obert i proper a les famílies.

5