Escriptors

Amb l’arribada del mes d’abril els infants més grans de l’escola, Actors i Escriptors, hem treballat el món dels contes. Hem tingut la col·laboració d’un familiar que ens ha vingut a explicar un conte popular:En Patufet. Hem passat una estoneta molt divertida amb la Vanessa.
Paralel·lament a la temàtica dels contes hem realitzat diverses experimentacions amb diferents tipus de materials (llenties, arròs, pasta…). Ens ho hem passat molt bé!!!
I per acabar aquest mes hem elaborat la mostra MONA!!! amb molta xocolata i melmelada de maduixa. Hem contat amb la participació d’una mare que ens ha vingut ha ajudar a decorar aquest dolç tradicional.

Aquest mes de març ha estat ple de sorpreses i diversió amb l’arribada del “Rei Carnestoltes”.
Mitjançant aquesta festa hem treballat objectius relacionats amb l’àrea dels llenguatges ( plàstic, musical, verbal… )
Hem elaborat màscares amb llenties, fideus, arròs…

 

A la segona quinzena hem treballat els elements més característics de la primavera
( flors, insectes, plantes aromàtiques, hem tornat a cantar cançons i ballat danses relacionades amb aquesta època de l’any.

 

A les aules dels Actors i Escrips hem començat a treballar els encàrrecs.

Un cop a la setmana escollim els nens que s’encarregaran de realitzar alguna de les tasques de la classe (passem llista amb les fotos, repartim bastnets Io galetes, repartim la plastelina, netejem la taula desprès d’un àpat…).

Ens agrada molt sentir-nos responsables i cuidar de la nostra aula, dels nostres companys i companyes i de la mestra.

 

Aquest mes de gener a l’aula dels escriptors hem treballat les parts del cos i de la cara.

Hem elaborat murals molt divertits amb les empremtes de les nostres mans i els nostres peus. Hem fet servir la tècnica d’estampació i ens ha agradat molt experimentar la textura de la pintura al nostre cos. Aquests murals en han quedat tan bonics que hem decorat la nostra aula amb ells!!!.

Aquest mes de Desembre els infants més grans de la llar (Escriptors i Actors) ens hem iniciat en el joc per racons.  Per tal de poder passar per tots els racons la Sheila i la Sonia han creat grups flexibles amb els companys de les dues aules.

En finalitzar les diferents sessions tots hem pogut gaudir dels diferents tipus de joc: emfilar boles amb els cordils, jugar a fer encaixos i puzzles, fer parelles amb el dominó de fusta,…

Aquest curs a les aules de 2- 3 anys hem portat els nostres petits tresors per compartir amb els nostres companys. Tenim tota mena de tresors dins una capsa personalitzada : fotografíes de la nostra família i amics, joguines, pulseres, ninos, cotxes…etc.

En aquesta imatge podeu observar com un infant li ensenya amb molta il.lusió al seu amic les seves fotos de les vacances d’aquest estiu.

Després d’un període d’adaptació a aquest nou curs escolar, podem dir que tots els escriptors i actors l’hem superat amb èxit.
Aquest mes d’octubre hem treballat objectius relacionats amb alguns hàbits i rutines que més endavant ens permetran poder treballar-ne d’altres que requereixen certa autonomia per part de cada infant.


També hem refrescat la memòria per identificar el color groc, molt present durant aquesta època de tardor en els arbres de la nostra escola.
Cada nou dia aprenem alguna cosa nova, ens relacionem amb diferents infants de la nostra edat, compartim joc i rialles, aprenem a compartir, a respectar a l’altre, a saber escoltar i també a saber esperar el torn.
Tot just hem iniciat el primer trimestre del curs i tenim tot un nou món per explorar i aprendre, el de l’escola bressol.
Durant tot aquest mes d’octubre hem après una dita que ens ha ensenyat la mestra Sònia i la mestra Sheila, i diu així :

“ Els arbres es muden
de color groc
les fulles tremolen
sota un sòl de foc “

Pregunteu al vostre fill o filla que us la interpretin perquè ho fan molt bé.

Els infants de les aules dels Actors i Escriptors pintem una fulla amb els colors de la tardor (groc i marró) i aprenem una dita d’aquesta epoca de l’any:

“Els arbres es muden
de color groc
les fulles tremolen
sota un sol de foc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *