Compartint moments 2016-2017

OBRIM PORTES A LES EMOCIONS, I SOBRETOT DURANT AQUESTS PRIMERS DIES LES ACOLLIM, ELS DONEM CABUDA, A TOTES. LES ABRACEM, LES ACCEPTEM, ELS HI POSEM NOM I LES DEIXEM ANAR… A VEGADES ES TRANSFORMEN, A VEGADES ES QUEDEN DURANT UN TEMPS. NOMÉS CAL DONAR-NOS TEMPS PER CREAR VINCLES, PER CONÈIXER-NOS, PER COMUNICAR, PER COMPARTIR, PER SENTIR-NOS PART DE LA LLAR, TEMPS PER DEIXAR QUE TOTES AQUESTES EMOCIONS I SENTIMENTS REPOSIN I ES POSIN AL SEU LLOC, EL LLOC QUE ELS VULGUEM DONAR.

 

Estima’m perquè me’n pugui anar

perquè aprengui a ésser jo mateix

separat de tu. 

Impulsa’m

perquè pugui allunyar-me

i ser amb els demés. 

Deixa’m anar

perquè sàpiga

a on tornar 

Estima’t

perquè em pugui estimar

aprenent de tu. 

Impulsa’t

perquè m’ensenyis

el goig d’explorar 

Deixa’t anar

perquè trobi

en la llibertat les teves arrels 

Estima’t perquè  me’n pugui anar!

(Jaume Soler i Mercè Conangla)


BENVINGUTS I BENVINGUDES A UN NOU CURS !!!

OBRIM PORTES I FINESTRES, DONEM PAS A LA TARDOR, OLOREM FULLES I MOLSA FRESCA,OBSERVEM EL CANVI DE COLORS!!!

FULLES GROGUES I VERMELLES, VERDES I MARRONS OMPLEN LES AULES D’EXPERIÈNCIES I

NOVES  EMOCIONS!


“Hem de donar als nens i les nenes l’oportunitat de sentir abans de comprendre, d’experimentar abans de conèixer, ja que no hi ha res en la intel·ligència que no hagi passat abans pels sentits”

 (Piaget, 1983)

“L´infant aprèn a través dels sentits, s’obre pas al món jugant i experimentant”

Mans que exploren i temptegem, cares de fascinació, màgia, colors…

Apren a traves dels sentits
Apren a traves dels sentits 2
La llum, natural o artificial és sempre present a la nostra vida. L’entorn és ple de fonts de lluminositat. A la Baldufa donem un tractament pedagògic a la llum, és a dir, provoquem l’acció de l’infant i el motivem a mirar, jugar, a observar, …en definitiva a explorar amb totes les possibilitats lúdiques que ens ofereix la llum: reflexos, descomposició de colors, transparències, combinacions de llum i ombra…

El Sol que entra per la finestra de l’aula, les ombres del espai exterior , el lloc amb llanternes, la taula de llum, el projector…proporcionen una riquesa visual pels infants que els permet explorar possibilitats personals i noves conquestes.

Apren a traves dels sentits


La Baldufa mar2017

Estimeu-nos una mica, encara que us costi creure –hi.

Nosaltres tot just descobrim la vida. Estem oberts a tot allò que vosaltres, els adults, ens podeu oferir.

No permeteu que aquests primers anys el nostre entorn sigui pobre….

Estimeu-nos una mica, tot i que penseu que la nostra educació és deficitària econòmicament.

Som el futur!!!!

Què ens voleu transmetre? Què ens voleu deixar?

Mimeu el nostre primer espai d’aprenentatge, descoberta i relació. Som infants que aportem valor i singularitat a la construcció de la família, la llar d’infants i la societat.

Veniu!! Coneixeu el dia a dia que vivim a la Llar d’infants. N’estem segures que no us deixarà indiferents.

Penseu en els somnis d’infant, quan vosaltres era -ho infants !

Per sort hi ha persones que si creuen en nosaltres! Les educadores del primer cicle d’infantil , mestres que ens acompanyen des del respecte, ens observen, ens estimen, ens abracen, ens transmeten, confien, ens il·lusionen i juguen.

Creuen en la nostra educació. Saben que els nostres tres primers anys de vida determinen en gran part el nostre futur com a persones.

A la Llar d’infants no ens guarden, a la llar aprenem, a la llar experimentem, a la llar ens reafirmem com a persones úniques i especials.

Hi ha un vincle creat entre mestres i famílies que dóna sentit a la tasca docent. Reafirma el sentit de la nostra professió; acompanyar i donar suport en el procés de criança i educació durant els tres primers anys de l’infant.

Som xarxa, som comunitat, som persones humanes, som societat, som….VIDA!

Estima’ns una mica…..

EBM la Baldufa


Ja hem arribat a la primavera i l’ARBRE DELS XUMETS està a punt de fer esclatar les seves fulles verdes. Ara encara podem apreciar els xumets que pengen de les seves branques.

Volem dedicar un espai a explicar-vos quin és l’origen de l’ARBRE DELS XUMETS DE LA BALDUFA i el seu significat i simbologia:

L’ARBRE DELS XUMETS DE LA LLAR D’INFANTS MUNICIPAL LA BALDUFA

Una mica d’història…..

L’any 2013 l’equip de mestres de la Baldufa vam llegir un article on s’explicava que a Dinamarca i a altres indrets del món, es podien trobar en parcs públics arbres de xumets. Uns arbres grans i majestuosos plens de xumets de diferents colors, mides i textures que penjaven de les seves branques.

Les famílies d’infants petits anaven fins a aquells arbres quan l’infant estava a punt de fer els 3 anys i penjaven els xumets com a símbol de que l’infant es feia gran.

Ens va agradar molt la idea, doncs vam trobar que era una forma molt bonica d’acomiadar-se del xumet.

La idea ens va agradar tant que vam pensar que Vilanova del Camí havia de tenir el seu ARBRE DELS XUMETS; i quin millor lloc que una de les Llars d’Infants del municipi, en aquest cas la LLAR D’INFANTS MUNICIPAL LA BALDUFA.

A la Baldufa tenim un til·ler, un arbre gran i bonic que des de l’any 2013 ha anat acollint xumets d’infants que han estat a la nostra llar i infants del municipi de Vilanova que l’han conegut i també han volgut deixar el seu xumet.

 Si ets de Vilanova del Camí o de la comarca …..

Podeu contactar amb la Llar d’Infants la Baldufa i venir a deixar el vostre xumet.

Us acollirem i farem d’aquest acte un bon record.

LLAR D’INFANTS MUNICIPAL LA BALDUFA
C/ BONATERRA, 12
08788 VILANOVA DEL CAMÍ
938061426
ebm.labaldufa@encis.coop

EL CONTE DE L’ARBRE DELS XUMETS

A L’EXTERIOR DE LA LLAR D’INFANTS LA BALDUFA, ON ELS INFANTS HI JUGÀVEN SOVINT, HI HAVIA UN ARBRE ANOMENAT TIL·LER QUE FEIA UNA GRAN OMBRA.

CADA DIA DONAVA LA BENVINGUDA A TOTES LES FAMÍLIES DE LA LLAR AMB LA SEVA PRESÈNCIA I EL SEU GRAN FULLATGE

UN DIA LA MARINA I EL TON VAN ESCOLTAR QUE ALGÚ PLORAVA, EXTRANYATS, VAN VEURE QUE SEMBLAVA QUE PLOGUÉS, TOT I QUE AL CEL NO HI HAVIA CAP NÚVOL….

DE SOBTE SE’N VAN ADONAR QUE ERA L’ARBRE QUE PLORAVA. PER QUÈ PLORES ARBRE ? LI VA PREGUNTAR LA MARINA.

EM SENTO TRIST VA CONTESTAR EL TIL·LER. EM SENTO TRIST PERQUÈ QUAN EL SOL S’AMAGA TOTS ELS NENS I NENES MARXEU CAP A CASA, I JO EM QUEDO SOL COM UN MUSSOL.

NO PUC PARLAR AMB NINGÚ, NOMÉS AMB ELS OCELLETS QUE DE TAN EN TANT VÉNEN A REPOSAR A SOBRE LES MEVES BRANQUES.

LA MARINA I EL TON NO VOLIEN QUE L’ ARBRE ES SENTIS TANT TRIST I VAN PENSAR QUE SI LI DEIXAVEN EL SEU XUMET, POTSER ES SENTIRIA MÉS CONTENT I ACOMPANYAT.

TIL·LER; ET REGALEM EL NOSTRE XUMET. AQUESTS XUMETS ET FARAN COMPANYIA QUAN ET SENTIS SOL I TRIST, QUAN NOSALTRES MARXEM. NOSALTRES ENS ESTEM FENT GRANS I AVIAT ENS ACOMIADAREM DE LA LLAR D’INFANTS I ANIREM A L’ESCOLA.

L’ARBRE NO SABIA COM AGRAIR-LOS AQUELL GEST TANT BONDADÓS

COM QUE ELS ARBRES NO TENEN MANS NI BOCA, LA MARINA I EL TON VAN PENJAR-LI ELS XUMETS  A UNA DE LES SEVES BRANQUES.

DES D’AQUELL DIA, EL TIL·LER ES VA ANAR SENTINT MÉS I MÉS CONTENT, DONCS JA NO ESTAVA SOL.

AMB EL PAS DELS DIES ELS NENS I NENES DE LA LLAR TAMBÉ VAN VOLER SER AMICS DE L’ARBRE,  AGRAIR-LI L’OMBRA QUE CADA DIA ELS FEIA,I COM A MOSTRA DE GRATITUD VAN ANAR PENJANT ELS SEUS XUMETS A LES SEVES BRANQUES.

DES D’AQUELL DIA LA MARINA, EL TON I ELS INFANTS DE LA BALDUFA VAN BATEJAR EL TIL·LER COM A L’ARBRE DELS XUMETS.

L’ARBRE ELS VA PROMETRE QUE SEMPRE CUIDARIA DE TOTS ELS XUMETS ( ELS TRESORS DE CADA INFANT ).

EL TIL·LER ES VA CONVERTIR EN L’ARBRE MÉS BONIC, ELEGANT I ESPECIAL QUE MAI HAVIEN VIST.

AQUELL ARBRE MAI MÉS VA TORNAR A SENTIR-SE TRIST, DONCS SEMPRE ESTAVA ACOMPANYAT DE NENS I NENES I DE MOOOOOLTS XUMETS DE COLORS.

EQUIP EDUCATIU DE LA BALDUFA

Aquest conte és un recurs pedagògic que vam crear per explicar als infants més grans de la llar el significat de tenir un ARBRE DELS XUMETS.