Tabalets 2020-2021

JULIOL 2021

Arribem al darrer mes del curs… la calor ens fa dur a terme propostes on l’aigua és el principal element: aigua de colors, aigua freda i calenta per experimentar amb el contrast de temperatures, glaçons amb sorpreses en el seu interior, peixets surant a punt de pescar-los, pots per a fer transvasaments … no ens hem pas avorrit!!

La Cristina ens ha preparat dues propostes que ens han agradat molt: l’obrador de l’estiu, amb peixets i vaixells de paper!! Quin fart de fer nedar els peixos ens hem fet!!!                     I la proposta del mercat: hem anat a comprar fruites i verdures amb les cistelles i les bosses (plenes de dinerets!).

També hem tingut temps d’experimentar i fer grafismes amb pintura blava: hem pintant amb pinzells, les mans, hem estampat bombolles… ens ha quedat un mar molt bonic!!

JUNY 2021

Aquest mes de juny tenim noves propostes a l’aula i a l’espai exterior!!

Com que ja comença a apretar la calor, sortim a l’exterior a primera hora: asseguts a l’ombra cantem cançons o escoltem un conte; juguem a fer construccions, juguem amb les pastetes (com ens agraden!!)..

I a l’aula no ens avorrim pas: l’obrador de la sorra kinètica, encaixos, plastilina, gomets, estructures per enfilar-nos-hi, loopings, transports… però la proposta estrella segueix sent la taula de llum!!!

I a l’aula també celebrem la revetlla de Sant Joan: la Cristina ens explica contes que parlen de la revetlla, els petards i les fogueres! Fem la nostra revetlla,  mengem coca i ballem una mica tot celebrant que l’estiu ja ha arribat!!!

MAIG 2021

Aquest mes de maig la Cristina i l’Elena ens proposen de fer un munt d’activitats divertides!!!

Com que ens agraden molt els obradors, ens ofereixen la proposta de l’obrador de la primavera i l’obrador de la sorra! Com ens agraden!! Ens hi entretenim molt…i fem volar la imaginació!!

També ens ha agradat molt fer de mags i magues!! Ens han ofert iogurt blanc amb colorant de color groc, blau i vermell. Hem fet màgia!!! Al barrejar-lo hem vist com es formaven els colors taronja, verd, lila….

En una altra ocasió hem manipulat amb plastilina casolana: hem fet l’esmorzar, el dinar … i fins i tot hem fet pastissos amb espelmes!!

Aquest mes fem una altra sortida, aquest cop anem al Poliesportiu de Can Titó a col·laborar en l’elaboració del mural dels Drets dels Infants que ha organitzat l’Ajuntament amb la col·laboració de tots els centres educatius de Vilanova del Camí.

ABRIL 2021

Aquest mes d’abril hem après a través de moltes propostes!! Ens agraden molt els obradors, així que la Cristina ens n’ha muntat dos!! L’obrador amb la sorra i l’obrador de Sant Jordi! Quants castells hem fet, hem transvasat sorra d’un pot a un altre, hem fet modelatges… com si estiguéssim a la platja però sense mullar-nos… I amb l’obrador de Sant Jordi hem estat dracs i dragones que menjaven animals i lluitaven amb cavallers i cavalleres, hem salvat prínceps i princeses….

També hem tingut temps de pintar un drac, fer un mural ple de floretes i animalets…

I com que ja fa bo, sortim al pati a jugar amb les propostes noves: cotxes, contes, troncs, pastetes…

MARÇ 2021

Quin mes de març hem tingut ple de propostes divertides!!! Sense deixar de banda propostes com les cançons o explicar contes que ens agraden moltíssim!!

La Cristina ens presenta dues propostes noves a l’aula: la de les grafies i la dels metges! Ens hi entretenim força… i sobretot, en la dels metges, ens embenem els braços i les cames, ens escoltem el cor,ens posem els guants i el gorro i ens convertim en metges …

I els obradors!! Amb el que ens agrada a nosaltres!!  Proposem l’obrador de la xocolata i el de la civada!! Sense deixar de banda, els pollets, els ous els plomalls, … tot un munt d’ingredients relacionats amb la Pasqua!

Un dia al pati la Cristina ens proposa de fer pastetes… acabem ben bruts però ens ho passem pipa!!!

I durant aquest mes també fem la nostra primera sortida!! Anem a jugar a la Ludoteca El Cireret!! Quin munt de joguines noves descobrim: el mercat, la cuineta, la caseta de nines…

FEBRER 2021

El mes de febrer ens marca l’arribada del Rei Carnestoltes, el rei de la gresca i la disbauxa!!! Així que a l’aula també fem gresca i proposem activitats diverses on la festa n’és la protagonista!! Disfresses, maquillatges, obradors amb papers de colors, jocs amb serpentines… obeir les consignes del Rei Carnestoltes… No acabem la gresca!!!

Estem de disbauxa però no ho deixem de banda propostes com les d’explicar contes, cantar cançons, fer grafies i resseguir-les, apilar amb elements naturals… i l’estrella, els obradors!!! No tenim pas temps d’avorrir-nos!!

GENER 2021

Tornem de les vacances d’hivern i a l’aula hi trobem diverses propostes d’obradors!! Com ens agrada jugar-hi amb ells!!!

 L’obrador  de la taronja ens permet descobrir textures diferents d’un element comú, les taronges i les mandarines!! Hi ha peles senceres, trinxades i esmicolades!! I quina olor que desprèn al jugar-hi!! I a més a més, ens permet deixar volar la imaginació…

També hi ha l’obrador de l’hivern, amb mini mons, iglús i animals marins… ens agrada amagar-los sota la neu…omplir i buidar els iglús…

També juguem amb d’altres propostes amb material inespecífic per tal de fer anar la imaginació…

També tenim estonetes per fer plastilina o dibuixar!! També ens agraden molt aquestes propostes!!

DESEMBRE 2020

El mes de desembre és un mes màgic… ple de sorpreses!! Un mes curt però molt intens!

La Cristina ens ha proposat fer diferents  murals: enganxem gomets relacionats amb el nadal, decorem un tió i un arbre per l’aula, pintem boles ….

També anem a l’obrador del Nadal, on hi ha un follets màgics que juguen amb la neu, amb tronquets de fusta …

Un dia la Cristina i el Cristian  ens preparen  una proposta plena de sorpreses… hi ha capses a l’aula.. i a dins?? Moltes boles i garlandes!!

Un dilluns mentre estàvem cantant cançons ens va arribar el tió a l’aula!! Quina sorpresa!! El vam acollir i el vam col·locar sota l’arbre de Nadal que hem fet a la llar…. i cada dia li hem anat a dur menjar: peles de poma, mandarines, plàtan.. i quan ha estat ben tip, l’hem fet cagar!!!

Bones festes!

NOVEMBRE 2020

Arribem al mes de novembre també ple de nous aprenentatges i descobertes!!

Ens agradar manipular amb els obradors, plens de llegum i de serradures!! Ens dediquem a comptar mongetes, fem agrupacions, classificacions, transvasaments …

Aprofitem l’espai de l’exterior per trepitjar les fulles que cauen dels arbres, ens gronxem, correm, saltem… però també trobem una estona per relaxar-nos i mirar contes! Fins i tot, ens animem a fer un tren i voltem pal pati!!

Al mes de novembre hem celebrat la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, i entre d’altres propostes, la Cristina ens explica contes  musicalitzats, escoltem audicions (fins i tot en directe!! Ja que el Cristian en ofereix un petit concert amb la guitarra!!), ballem danses, toquem instruments… No tenim temps d’avorrir-nos!!

I a l’aula, també juguem a construir edificis amb les construccions enormes, comencem a jugar al dòmino, fem puzzles senzills de 3 i 4 peces, practiquem el grafisme fent murals i tenim temps de muntar un circuit, saltar i ajudar-nos entre nosaltres!

I celebrem el nostre dia, el dia dels drets dels infants!! Aquest dia esmorzem coca amb xocolata! Mmmmm que bona!!

OCTUBRE 2020

Encentem el mes d’octubre, un mes ple d’elements naturals per a descobrir;  les tonalitats de les fulles atarongades, groguenques i marrons comencen a omplir el nostre pati i les propostes de l’aula!

No tenim temps d’avorrir-nos!! Fem murals amb diverses tècniques però tots amb els colors que ens ofereix la tardor! Fins i tot, en un d’ells hi enganxem les fulles que hem agafat del pati! Pintem amb pintura de dits, ceres, retoladors (que ens agraden molt!)… enganxem fulles, trossos de papers de seda, … Ens convertim mica en mica en petits artistes!

A l’aula la Cristina ens ha muntat un racó amb elements de la tardor que hem anat portant: pinyes, fulles, fruits secs, magranes, carbasses…  fruits de la tardor que després hem anat coneguen… Descobrim que la pinya té amagues petites llavors, que  la magrana és una capsa plena de tresors o que les carbasses tenen pipes a dins!!

I com no podia ser d’una altra manera, acomiadem el mes amb la Castanyada, una festa popular que té molt bona acollida!!! Manipulem castanyes, descobrim cargols, fem tast de moniato…. i rebem la visita de la Castanyera!!!

SETEMBRE 2020

Encetem un nou curs amb moltes ganes de retrobar-nos amb els companys i fer nous amics. Som la classe dels Tabalets i ja des d’un bon inici ens mostrem curiosos i participatius en totes les propostes que ens ofereixen la Sònia i la Cristina. Durant aquest mes de setembre n’hem descobert moltes, algunes ens han agradat més que d’altres, però amb totes hi hem passat una estona agradable!! Hem manipulat plastilina, enganxat gomets, hem fet dibuixos amb ceres i guixos i fins i tot, ens hem atrevit a fer les nostres primeres rodonetes!!!  Tot jugant fem classificacions i manipulem diferents elements, tota una nova descoberta per a nosaltres, sobretot amb l’obrador (ja estigui ple de tires de paper com d’ “alpiste”). Però la proposta estrella del mes ha estat  la taula de llum, ens hi hem entretingut molt!

I quan hem d’anar a l’espai exterior, ens intentem posar-nos les sabates, almenys ho intentem,!! Sort que la Sònia i la Cristina ens ajuden una mica, ja que encara ens costa!! Però ho aconseguirem!