Tabalets 2020-2021

DESEMBRE 2020

El mes de desembre és un mes màgic… ple de sorpreses!! Un mes curt però molt intens!

La Cristina ens ha proposat fer diferents  murals: enganxem gomets relacionats amb el nadal, decorem un tió i un arbre per l’aula, pintem boles ….

També anem a l’obrador del Nadal, on hi ha un follets màgics que juguen amb la neu, amb tronquets de fusta …

Un dia la Cristina i el Cristian  ens preparen  una proposta plena de sorpreses… hi ha capses a l’aula.. i a dins?? Moltes boles i garlandes!!

Un dilluns mentre estàvem cantant cançons ens va arribar el tió a l’aula!! Quina sorpresa!! El vam acollir i el vam col·locar sota l’arbre de Nadal que hem fet a la llar…. i cada dia li hem anat a dur menjar: peles de poma, mandarines, plàtan.. i quan ha estat ben tip, l’hem fet cagar!!!

Bones festes!

NOVEMBRE 2020

Arribem al mes de novembre també ple de nous aprenentatges i descobertes!!

Ens agradar manipular amb els obradors, plens de llegum i de serradures!! Ens dediquem a comptar mongetes, fem agrupacions, classificacions, transvasaments …

Aprofitem l’espai de l’exterior per trepitjar les fulles que cauen dels arbres, ens gronxem, correm, saltem… però també trobem una estona per relaxar-nos i mirar contes! Fins i tot, ens animem a fer un tren i voltem pal pati!!

Al mes de novembre hem celebrat la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, i entre d’altres propostes, la Cristina ens explica contes  musicalitzats, escoltem audicions (fins i tot en directe!! Ja que el Cristian en ofereix un petit concert amb la guitarra!!), ballem danses, toquem instruments… No tenim temps d’avorrir-nos!!

I a l’aula, també juguem a construir edificis amb les construccions enormes, comencem a jugar al dòmino, fem puzzles senzills de 3 i 4 peces, practiquem el grafisme fent murals i tenim temps de muntar un circuit, saltar i ajudar-nos entre nosaltres!

I celebrem el nostre dia, el dia dels drets dels infants!! Aquest dia esmorzem coca amb xocolata! Mmmmm que bona!!

OCTUBRE 2020

Encentem el mes d’octubre, un mes ple d’elements naturals per a descobrir;  les tonalitats de les fulles atarongades, groguenques i marrons comencen a omplir el nostre pati i les propostes de l’aula!

No tenim temps d’avorrir-nos!! Fem murals amb diverses tècniques però tots amb els colors que ens ofereix la tardor! Fins i tot, en un d’ells hi enganxem les fulles que hem agafat del pati! Pintem amb pintura de dits, ceres, retoladors (que ens agraden molt!)… enganxem fulles, trossos de papers de seda, … Ens convertim mica en mica en petits artistes!

A l’aula la Cristina ens ha muntat un racó amb elements de la tardor que hem anat portant: pinyes, fulles, fruits secs, magranes, carbasses…  fruits de la tardor que després hem anat coneguen… Descobrim que la pinya té amagues petites llavors, que  la magrana és una capsa plena de tresors o que les carbasses tenen pipes a dins!!

I com no podia ser d’una altra manera, acomiadem el mes amb la Castanyada, una festa popular que té molt bona acollida!!! Manipulem castanyes, descobrim cargols, fem tast de moniato…. i rebem la visita de la Castanyera!!!

SETEMBRE 2020

Encetem un nou curs amb moltes ganes de retrobar-nos amb els companys i fer nous amics. Som la classe dels Tabalets i ja des d’un bon inici ens mostrem curiosos i participatius en totes les propostes que ens ofereixen la Sònia i la Cristina. Durant aquest mes de setembre n’hem descobert moltes, algunes ens han agradat més que d’altres, però amb totes hi hem passat una estona agradable!! Hem manipulat plastilina, enganxat gomets, hem fet dibuixos amb ceres i guixos i fins i tot, ens hem atrevit a fer les nostres primeres rodonetes!!!  Tot jugant fem classificacions i manipulem diferents elements, tota una nova descoberta per a nosaltres, sobretot amb l’obrador (ja estigui ple de tires de paper com d’ “alpiste”). Però la proposta estrella del mes ha estat  la taula de llum, ens hi hem entretingut molt!

I quan hem d’anar a l’espai exterior, ens intentem posar-nos les sabates, almenys ho intentem,!! Sort que la Sònia i la Cristina ens ajuden una mica, ja que encara ens costa!! Però ho aconseguirem!