Tabalets 2019-2020

OCTUBRE 2019

El mes d’octubre ens porta a la classe dels Tabalets noves propostes per descobrir. Els elements naturals com les fulles, les pinyes, els petits troncs, les peles de taronja… ens desperten els sentits, toquem, olorem, apilem, posem a dins, llencem…

L’experimentació amb magrana ens ha cridat molt l’atenció, què eren aquelles boletes que tenia a dins? Alguns infants ràpid ho hem descobert, de seguida les hem tastat, boníssimes!! A d’altres aquesta textura humida no ens ha agradat gens.

Al llarg d’aquest mes també hem pogut anar algunes estones a l’obrador de la sala polivalent, com ens agrada omplir i buidar els pots, transvasar, fer caure grans, escampar-los amb les mans… També comencem a compartir una mica el joc amb els companys, ens ajudem a omplir amb les culleres, ens deixem els pots de fusta…

A la classe juguem amb les diferents propostes, passem pels mòduls de psico, ens amaguem a sota del bressol i compartim rialles i jocs. Ja ens agrada molt escoltar contes i cançons, de seguida seiem al matalàs quan la Joana treu el cançoner o algun conte, fem molta atenció i participem fent gestos i dient algunes paraules i sons.

També pintem murals, a vegades no tenim prou amb el paper i pintem la taula, el terra… de mica en mica anirem aprenent.

Un matí, en petits grups anem al dormitori de la classe dels Peixos, quina sorpresa hem trobat!! Una taula de llum amb materials translúcids per experimentar, toquem, mirem a través… segur que tornarem a anar-hi ben aviat!!

SETEMBRE 2019

Arriba setembre i al Molinet comencem un nou curs. El primer dia els pares, avis, tiets… ens acompanyen i juguem plegats a la classe i al pati. És el primer contacte amb un nou espai, amb els nostres nous companys i amb la Joana, l’Elena, la Vane que passaran tot el curs amb nosaltres a la classe dels Tabalets.

Després d’aquest dia, ja ens quedem sols a la llar. Són dies plens de moltes emocions i sentiments. Els infants que ja veníem a la llar el curs passat ens alegrem de retrobar els nostres amics, encara que potser ens costa una mica quedar-nos a la classe, però de seguida marxem a jugar.

Els infants que comencem a la llar per primera vegada, ens hem d’anar familiaritzant a poc a poc amb totes aquestes novetats. Els pares o els avis marxen, els trobem a faltar i, de mica en mica, anem aprenent que després d’una estoneta ens venen a buscar. Hi ha moments de plors, d’abraçades i moixaines per consolar-nos, estones de calma, jocs, rialles i cançons. De mica en mica, anem agafant confiança, ens comencem a conèixer i, a la classe i al pati, hi ha més moments de tranquil·litat i de joc, les llàgrimes ja només apareixen en moments puntuals.

Ara ja hem començat a explorar els materials, hem descobert que ens encanta el pati i establim les primeres rutines i normes del dia a dia de la classe. Tenim tot un curs per endavant per jugar, descobrir i establir  vincles, cadascú al seu ritme, sense presses que aquesta aventura només acaba de començar!