Tabalets 2019-2020

FEBRER 2020

Arriba el  mes de febrer ple de gresca i disbauxa!! El Rei Carnestoltes ens visita al Molinet!! Plegats l’anem a rebre, però no les tenim totes, a alguns infants ens fa una mica de por aquell senyor vestit de coloraines, això sí, les seves cançons ens encanten!!

Al llarg d’aquests dies hem portat a la llar les consignes que ens ha manat el Rei Carnestoltes, cara pintada, pentinat divertit… i a la classe hem jugat i experimentat amb tot de materials relacionats amb la festa del Carnaval.

Papers de seda de colors, trossos de roba per amagar-nos, barrets, faldilles, vestits… i moltes serpentines!!  Ens ho hem passat d’allò més bé estirant les serpentines que penjaven del sostre, arrossegant-les per la classe, fent trossets amb els papers de seda, tirant-los enlaire, omplint pots i conos… Ens agrada molt descobrir materials nous i explorar les seves possibilitats. 

Ha estat un mes ben divertit!!

GENER 2020

Al llarg del mes de gener, a la classe dels Tabalets hem fet propostes de joc per manipular, transvasar, treballar la pinça…

Cada vegada ens agraden més les diferents textures dels materials i passem estones més llargues manipulant-los.

Amb la plastilina ens encanta esmicolar, fer trossets, aixafar, comencem a fer boles i xurros i ja tenim prou traça fent servir els rodets i talladors.

La “neu” feta amb bicarbonat i aigua ens ha agradat moltíssim, hem passat una bona estona tocant-la. Era humida, ens embrutava les mans, amb les culleres omplíem les càpsules de cafè i hem jugat molt amb els pingüins i les foques, segur que aviat repetirem aquesta proposta!

Amb la pintura hem fet un mural ben maco, tot barrejant els colors, escampant, experimentant amb la pintura a les mans, alguns, fins i tot ens hem pintat la cara… som uns petits artistes!!

A la classe anem canviant els materials de l’obrador, les pinyes embolicades amb llanes ens han cridat molt l’atenció, hem estat ben enfeinats tibant dels trossos de llana per treure’ls.

Ha estat un mes ple de descobertes!!

DESEMBRE 2019

Desembre és un mes ple de màgia, celebrem el Nadal i a la llar descobrim els personatges i elements  relacionats amb aquesta festa.

Un matí, quan hem sortit al pati, quina sorpresa!!! Hem trobat al Tió ben amagat i envoltat de fulles! S’ha quedat molts dies amb nosaltres, li hem donat menjar, l’hem tapat amb la manta, li hem tocat el nas…  Es veu que estava molt content amb nosaltres, perquè després de cantar-li “caga tió…. “ i amb alguns cops de bastó, ens ha cagat uns “gusanitos” boníssims!

En aquests dies a la classe hem tingut propostes de joc amb elements del Nadal, boles, cintes, flocs de neu, estrelles… Hem fet joc heurístic , murals i joc amb les taules de llum.

També hem passat un matí molt especial, ens han visitat les àvies de la Residència. Què contentes estaven de veure tants nens al seu voltant i nosaltres els hem volgut ensenyar tot el que tenim a la classe, els contes, les nines, la cuineta… Hem compartit somriures i jocs amb elles i ens ha agradat moltíssim!!

I amb aquesta il·lusió, acabem el mes de desembre, tenim molts dies per compartir amb les nostres famílies i gaudir del Nadal.

NOVEMBRE 2019

Aquest mes de novembre es celebra la festa de Santa Cecília, és la festa de la música. Alguns familiars ens han vingut a fer petits concerts, amb l’acordió, amb el xilòfon, hem fet molta atenció perquè la música ens encanta!! Hem pogut tocar els instruments que ens ha portat la Irene, quina traça tenim tocant la guitarra o el piano, hem fet un bon concert a la classe!

Cada dia a la classe fem una estoneta de cançons, amb el cançoner o amb les capsetes de cançons, ja ens les coneixem totes i esperem impacients per descobrir quin titella s’amaga a dins de cada capsa!

Aquest mes també fem la nostra primera sortida, anem al Marta Mata a fer psicomotricitat al gimnàs! Tot i que l’escola està molt a prop del Molinet, per nosaltres és un gran esforç sortir, agafar-nos a la corda i no deixar-nos anar… quina aventura!! Ens ho hem passat d’allò més bé saltant, enfilant-nos, fent equilibris… segur que hi tornarem!!

També hem pogut gaudir d’un matí ben especial amb els nens i nenes de la Baldufa, junts celebrem el Dia dels Drets dels Infants. Plegats omplim un cor amb pedres decorades per les nostres famílies i compartim jocs al pati, ho hem passat molt bé!

I amb novembre acabat, només ens cal esperar totes les sorpreses que ens portarà el Nadal!

OCTUBRE 2019

El mes d’octubre ens porta a la classe dels Tabalets noves propostes per descobrir. Els elements naturals com les fulles, les pinyes, els petits troncs, les peles de taronja… ens desperten els sentits, toquem, olorem, apilem, posem a dins, llencem…

L’experimentació amb magrana ens ha cridat molt l’atenció, què eren aquelles boletes que tenia a dins? Alguns infants ràpid ho hem descobert, de seguida les hem tastat, boníssimes!! A d’altres aquesta textura humida no ens ha agradat gens.

Al llarg d’aquest mes també hem pogut anar algunes estones a l’obrador de la sala polivalent, com ens agrada omplir i buidar els pots, transvasar, fer caure grans, escampar-los amb les mans… També comencem a compartir una mica el joc amb els companys, ens ajudem a omplir amb les culleres, ens deixem els pots de fusta…

A la classe juguem amb les diferents propostes, passem pels mòduls de psico, ens amaguem a sota del bressol i compartim rialles i jocs. Ja ens agrada molt escoltar contes i cançons, de seguida seiem al matalàs quan la Joana treu el cançoner o algun conte, fem molta atenció i participem fent gestos i dient algunes paraules i sons.

També pintem murals, a vegades no tenim prou amb el paper i pintem la taula, el terra… de mica en mica anirem aprenent.

Un matí, en petits grups anem al dormitori de la classe dels Peixos, quina sorpresa hem trobat!! Una taula de llum amb materials translúcids per experimentar, toquem, mirem a través… segur que tornarem a anar-hi ben aviat!!

SETEMBRE 2019

Arriba setembre i al Molinet comencem un nou curs. El primer dia els pares, avis, tiets… ens acompanyen i juguem plegats a la classe i al pati. És el primer contacte amb un nou espai, amb els nostres nous companys i amb la Joana, l’Elena, la Vane que passaran tot el curs amb nosaltres a la classe dels Tabalets.

Després d’aquest dia, ja ens quedem sols a la llar. Són dies plens de moltes emocions i sentiments. Els infants que ja veníem a la llar el curs passat ens alegrem de retrobar els nostres amics, encara que potser ens costa una mica quedar-nos a la classe, però de seguida marxem a jugar.

Els infants que comencem a la llar per primera vegada, ens hem d’anar familiaritzant a poc a poc amb totes aquestes novetats. Els pares o els avis marxen, els trobem a faltar i, de mica en mica, anem aprenent que després d’una estoneta ens venen a buscar. Hi ha moments de plors, d’abraçades i moixaines per consolar-nos, estones de calma, jocs, rialles i cançons. De mica en mica, anem agafant confiança, ens comencem a conèixer i, a la classe i al pati, hi ha més moments de tranquil·litat i de joc, les llàgrimes ja només apareixen en moments puntuals.

Ara ja hem començat a explorar els materials, hem descobert que ens encanta el pati i establim les primeres rutines i normes del dia a dia de la classe. Tenim tot un curs per endavant per jugar, descobrir i establir  vincles, cadascú al seu ritme, sense presses que aquesta aventura només acaba de començar!