Pinyes

JULIOL 2014

Aques mes ens ho passem molt bé amb les propostes d’aigua. bombolles de sabó, jocs amb la mànega, …. Així que amb el banyador a punt i … a disfrutar-ne!!

També fem el detall de fi de curs que ens emportarem com a recordatori , experimentem amb la foscor, fem un mural de colors, …. I el darrer dia fem una petita festai tenim PREMI: gelat!!!!

JUNY 2014

La Vane ens ha proposat un munt d’experiències molt divertides aquest mes: hem experimentat amb papers de diferents textures de colors vermell, taronja i groc. Després els papers els hem enganxat en la foguera de Sant Joan que ens ha dibuixat la Vane per l’aula. També hem pogut experimentar amb plomes i jugar al joc heurístic al pati i a diversos jocs tradicionals! Ens ho hem passat molt bé!

MAIG 2014

Durant el mes de maig amb la Vane tornem a treballar el conte de l’EMO i les emocions. Entre tots elaborem el mural de l’Alegria, amb el color groc!

La Vane ens explica contes i agun d’ells fins i tot ens atrevim a representar-lo, com és el conte de “El cargol i l’herba de poniol”. Pintem  un mural de la primavera, alguna tarda veiem amb DVD el conte de “Els tres porquets”, juguem a la piscina de boles que hi ha a l’aula de les síndries … No tenim temps d’avorrir-nos!

ABRIL 2014

L’abril ha estat un mes curtet però tot i ser curtet la Vane ens ha proposat un munt de propostes!! Ens ho hem passat molt bé, sobretot amb les experimentacions!! Hem experimentat amb paper de celofan, plomes… però la més divertida ha estat la d’experimentar amb xocolata!

També hem fet sessions de plàstica i utilitzant diverses tècniques hem creat una flor ben xula per decorar el vidre de l’aula.

La Vane ens ha explicat la llegenda de Sant Jordi i més d’una vegada l’hem representant i hem pogut fer de princesa, de cavaller o de drac!!

Els infants de l’aula de P3 de l’escola Marta mata ens venen a fer una visita i compartim un matí de tallers on la fruita n’és la protagonista! Fem taller de batuts, de sucs i de pinxos!!

MARÇ 2014

Quin mes ple d’experimentacions ens ha proposat la Vane!! Hem experimentat amb contrastos de textures i gustos. Ens ho hem passat molt bé!!

També hem tingut temps de pintar i dibuixar amb retoladors i llapissos de colors.

FEBRER 2014

Durant el mes de la gresca i la disbauxa la Vane ens ha presentat activitats diverses: cada dia anavem a saludar al Rei Carnestoltes qui ens donava consignes de com havíem de venir vestits l’endemà (portar el pijama, les sabatilles de casa, una corbata ben divertida, …); al llarg del mes ens hem disfressat, maquillat, hem ajudat a elaborar la disfressa de cuiner, hem jugat amb confetti i serpentines…

La Vane ens ha presentat un nou titella, l’EMO, un mostre que porta un bon embolic d’emocions!!! Amb la Vane estem aprenent a identificar-les de mica en mica…

GENER 2014

Quin munt de propostes ens ha presentat la Vane aquest mes!!! Totes elles relacionades amb l’estació de l’hivern i en conte “El ninot de neu”. Hem fet moltes experimentacions: amb cotó-fluix, amb glaçons i aigua calenta, amb paper de wàter… En aquesta última hi va participar la Laura, la mare del Jordi. Heu vist que bé ens ho passem a la llar?

La Vane també ens ha proposat pintar utilitzant diverses tècniques, sempre amb el color blanc!!! Hem pogut practicar el buf, hem fet figures amb plastilina blanca, pintem amb ceres blanques… i per relaxar-nos, ens entretenim amb les mandales.

I encara ens queda temps per fer psicomotricitat, danses , sortir al pati i jugar a l’aula del joc simbòlic!!!

DESEMBRE 2013

El mes de desembre ha estat un mes ple de moltes emocions!!! La Vane ens ha ofert propostes educatives relacionades amb les festes del Nadal: juguem amb garlandes i boles de nadal; experimentem amb neules, mengem turrons, …També pintem un arbre, que més tard decorarem i omplirem de detalls. Serà l’arbre de nadal de la nostra aula!

A principis de mes vam anar a buscar el tió i l’hem alimentat molt perquè el darrer dia ens cagui!

Durant el mes també hem anat fent de mica en mica la manualitat. Ens ha quedat molt divertida!

NOVEMBRE 2013

Aquest novembre la Vane ens ha presentat moltes activitats… Comencem enganxant papers de color groc damunt d’un mural que després la Vane més tard el convertirà en el nostre punt d llibre per l’agenda: ens ha quedat una pinya molt divertida!!

Celebrem també la festivitat de Santa Cecília, i a banda d’escoltar moltes audicions, pintem instruments i elaborem una maraca per nosaltres!

També ens queda temps per jugar a la cuineta (que per cert, ens ho passem molt bé), escoltar contes amb titelles i jugar a cuc i amagar.

OCTUBRE 2013

Aquest mes d’octubre la Vane ens ha presentat varietat de propostes educatives relacionades amb l’estació de la tardor i la festa tradicional de la castanyada.

Hem estat manipulant plastilina, pintant amb guixos de colors tot practicant el traç, hem fet sessions de psicomotricitat molt divertides i fins i tot, ens hem relaxat jugant amb algun material del joc heurístic (amb cremalleres, rulos i agulles d’estendre!)

La Vane ens proposa diverses experimentacions (amb caquis, moniato, castanyes, fulles seques, …) però les que més ens agraden són aquelles en que no ens hem d’embrutar …

També tenim temps per pintar amb ceres, pintura… i ho fem utilitzant la tècnica de l’estampar, amb els colors de la tardor. També pintem bolets, castanyes, pinyes … que després decoraran l’aula.

Però allò que més ens ha agradat aquest mes ha estat vestir-nos de castanyera, amb el mocador al cap i el cistell a la mà i ballar la seva dansa!! Quan ve el temps de collir castanyes, la castanyera, …

 

SETEMBRE 2013:ANEM AL MOLINET!

El mes de setembre implica l’inici d’un nou curs escolar, enguany ambientat en el món de les fruites. L’aula de les PINYES és l’aula del grup d’infants de 2-3 anys i la seva tutora és la Vane.

El primer dia els pares i mares van poder quedar-se una estona i compartir jocs plegats, però la resta de dies, nosaltres hem anat descobrint coses noves dins de l’aula: la Vane ens ha donat la possiblitat de descobrir moltes coses amb les diferents propostes: plastilina, circuit amb els mòduls de psico, descobrim el pati, ….

Fins i tot celebrem l’aniversari dels companys i berenem una miqueta!