Peix irisat 2020-2021

JULIOL 2021

Aquest mes tan calorós hem aprofitat per fer jocs refrescants i divertits en el porxo de la nostra aula. Hem fet vàries sessions amb la temàtica de l’aigua on hem introduït alguns elements diferents a cada sessió: jocs amb glaçons fets amb suc de taronja i rodanxes de cítrics, petxines i animalets del mar, mànegues i esponges,etc. Els Peixos van gaudir molt d’una bona estoneta remullats i s’ho van passar d’allò més bé!

JUNY 2021

Aquest mes de juny, aprofitant que arriba la caloreta, ens ha vingut de gust fer una experimentació ben refrescant amb la intenció de treballar l’aspecte sensorial amb els infants. Hem preparat unes safates a terra amb gelatina de colors i sabors diversos.

Els infants han sortit de l’aula amb només els bolquers i s’han trobat tot preparat. N’hi ha hagut de tot, alguns els hi ha agradat molt barrejar, aixafar… d’altres s’han mostrat més reticents a experimentar en un principi, però poc a poc s’han animat! Ha estat una proposta molt divertida i hem gaudit molt!!!

D’altra banda, el dia 23 de juny l’escola ens va convidar a menjar una mica de coca de briox per celebrar la festivitat de Sant Joan!! Estava boníssima i vam repetir! Jeje!!

MAIG 2021

Aquest mes de maig a l’aula de Peixos hem tingut tres noves incorporacions. Degut a això hem hagut d’estructurar una mica els hàbits i les rutines de la llar, sobretot al matí, ja que per a tots i totes ha estat com tornar a viure un nou setembre. Tot i així cal dir que els Peixos nous s’han adaptat força bé a l’escola, concretament a l’aula de P0, i la resta d’infants veterans han gaudit molt amb noves cares i noves distraccions que ens porten els tres infants.

De ben segur que aquests dos mesos d’escola que ens queden ho passarem superbé tots plegats!!!

ABRIL 2021

Els nostres infants ja comencen a mostrar interès per altres tipus de materials i ja s’encaminen cap a un joc més heurístic, deixant enrere la nostra Panera dels Tresors. Arran d’aquesta observació a l’aula comencem a donar resposta a aquest interès introduint alguns elements enfocats en aquest tipus de joc.

Com a proposta vam portar unes llaunes, cadenes, anelles i taps de suro. Els infants van estar explorant una bona estona els materials, realitzant accions de ficar i buidar les llaunes. Mica en mica alguns van descobrir que podien introduir alguns objectes dins de les llaunes.

Paral.lelament a això també hem celebrat la diada de Sant Jordi amb una proposta molt acolorida jugant amb  trossets de papers de color vermell i uns dracs de peluix molt divertits!

MARÇ 2021

A l’aula de nadons hem introduït una proposta nova amb l’obrador. És la primera vegada que presentem un obrador amb un element com la civada.

Els infants van respondre amb molta curiositat quan es van trobar amb la safata al mig de l’aula. Van acostar-se i van començar a buscar petits pollets i plomalls de Pasqua que van col.locar a dins, alguns amagats i d’altres no.

Van estar engrescats una bona estona i s’ho van passar d’allò més bé!!!

FEBRER 2021

Aquest mes de febrer hem tingut una nova incorporació, l’Hèctor! Benvingut!!!

Amb l’arribada de l’Hèctor també hem tingut la visita del Rei Carnestoltes i la seva diversió i xerinola! A la nostra aula també ho hem celebrat i ho hem passat d’allò més bé posant-nos alguns complements i escoltant audicions ben divertides!

GENER 2021

Aquest mes de gener hem tornat molt canviats a l’escola, sobretot pel que fa a nivell motriu. Tenim infants que ja van agafant seguretat en els desplaçaments mitjançant el gateig i comencen a mostrar molt d’interès per explorar nous espais de l’aula. D’altres tot just ara comencen a controlar l’ajust postural i podem estar una estoneta asseguts explorant els materials de les paneres o a l’hora de fer els àpats.

Aquest dies hem gaudit de diverses propostes a l’aula de Peixos paral.lelament a les rutines diàries, però destaquem algunes com la proposta dels elements metàl.lics, els elements sonors i instruments musicals que han agradat molt als petits.

DESEMBRE 2020

Ja tenim aquí desembre! Que ràpid han passat els dies…

A l’aula dels Peixos continuem amb les nostres “cosetes”; alguns engrescats amb la introducció d’aliments nous, d’altres iniciant-nos en el gateig… i en mig de tot això ha arribat el Tió a l’escola!!! Hem aprofitat que ha passat una estoneta per la nostra aula i hem jugat amb ell i les boles i cintes decoratives!!!

Que tingueu un Bon Nadal i una bona entrada d’any 2021!!!

NOVEMBRE 2020

Aquest mes de novembre a l’aula dels Peixos hem experimentat amb nous materials.

Les esferes metàl.liques ens han agradat molt, cadascuna d’elles té un so diferent, algunes són més lleugeres, d’altres més pesades…

Un altre material molt interessant també ha estat les capses de sons de fusta, igual que les esferes contenen diferents elements a dins, però aquestes s’enfoquen més a la part de la percepció de sons. Els petits han estat una bona estona amb elles i les podien manegar molt bé.

A part d’això, també ens hem dedicat a treballar una mica l’aspecte motriu i el control postural paral.lelament amb les rutines del dia a dia de cadascun dels infants.

OCTUBRE 2020

Aquest darrers dies a l’aula dels Peixos continuem adaptant-nos als nous espais i la veritat és que ho portem molt bé.

A l’espai del matalàs passem bones estonetes de joc i , poc a poc, anem descobrint les possibilitats del nostre cos: panxa amunt, panxa avall, practiquem la posició de gateig, el volteig…

Aquesta setmana gaudim de dues propostes: la panera de la tardor i la panera de les textures… En aquesta última els materials ens produeixen sensacions molt diverses i a la vegada interessants…