Follets 2019-2020

FEBRER 2020

Ens ha vingut a veure el rei Carnestoltes i amb ell hem fet un munt de propostes divertides.

Ens hem pintat la cara, hem portat un pentinat divertit, un complement original i ens hem posat moltes disfresses. Cada dia l’anàvem a veure i ens menjàvem la fruita amb ell. Fins i tot, vam celebrar l’aniversari de la Noa.

Al llarg del mes també hem fet diferents experimentacions; hem jugat amb sal, boletes de colors, amb serpentines, confeti,… Ens agraden els materials que ens permeten fer el joc de posar a dins d’un recipient, ens passem molta estona omplint i buidant.

I per acabar de celebrar Carnestoltes vam sortir a la rua infantil de Vilanova disfressats de bussejadors. Ens ho vam passar pipa!

GENER 2020

Els Follets ens estem fent grans i comencem a centrar l’atenció durant més estona.

Juguem amb les propostes de l’aula. Ens agrada jugar al racó del joc simbòlic; li preparem el menjar a les nines.

Quan sortim a la sala polivalent ens  divertim molt experimentant  amb els diferents materials que hi ha a l’obrador. Actualment, juguem amb el menjar per ocells.

També tenim estones tranquil.les, per exemple, quan seiem a mirar contes. Els contes d’animals són els nostres preferits.

Per  treballar la psicomotricitat fina juguem amb les xinxetes; cada vegada fem millor la pinça. Quines cares de concentració!

DESEMBRE 2019

Ja tenim aquí el Nadal  unes festes que des de  l’escola  es viuen  d’una manera molt especials; esperem la visita del Tió i l’arribada dels Reis.

Preparem una proposta de Nadal amb materials que ens permeten manipular-los  i experimentar amb ells lliurement , potenciant  la imaginació dels més petits: cotó fluix, ninotets, estrelles,  troncs petits, pinyes…

Prèviament alguns  dels  elements utilitzats en aquesta proposta  com els troncs, les pinyes o les carbasses van ser pintades amb pintura de color blanc…

Els Follets anem a visitar al Tió que ens ha vingut a veure i ens observa des de  l’entrada de l’escola. Li posem de menjar peles de mandarina, poma, bastonets… i li cantem la cançó del “caga Tió”. L’últim dia abans de marxar de vacances el fem  cagar a cops de bastó! Ens caga torrons i neules pels pares i per nosaltres…”gusanitos”, sap que ens encanten!

Gaudiu molt de les festes de Nadal!

NOVEMBRE 2019

Els Follets comencem a centrar l’atenció durant una petita estona en propostes a on treballem el concepte ficar/treure i a la vegada, estimulem la psicomotricitat fina (fer la pinça), com per exemple el joc de les anelles, les llaunes i els pals de fusta.

També ens agrada jugar amb plastilina; a la llar hem descobert que es pot fer plastilina casolana  és molt agradable al tacte i  ens permet manipular-la amb facilitat.

 Per relaxar-nos ens encanta seure i mirar contes, gaudim de petits moments  tranquils observant les imatges.

Al mes de Novembre es celebra la festa de Santa Cecília, patrona de la música. Els Follets experimentem els diferents sons que fan els instruments.

OCTUBRE 2019

De mica en mica, els Follets ens anem adaptant i comencem a compartir petites estones de joc.  En aquests moments demanem  jocs que ens permetin omplir i buidar; per això aprofitant que arriba la tardor experimentem i manipulem amb diferents elements que ens dóna la natura (pinyes, peles de taronja i mandarines, fulles seques…).

També ens agrada molt quan juguem amb la panera plena de capses, pots de llauna,  i altres elements que podem trobar en el nostre dia a dia com per exemple; plomes, cadenes, taps de suro,petxines…

SETEMBRE 2019

Comencem un nou curs al Molinet amb moltes ganes d’aprendre, experimentar i passar-ho bé. Els primers dies arribem a l’escola acompanyats de la  nostra família (pares, avis, tiets…) i junts coneixem els espais de la llar, els materials, els companys de l’aula i les educadores amb qui compartirem un munt d’aventures.

Tot i tenir moltes ganes de venir a l’escola, els primers dies costen una mica i ens quedem tristos. Però de mica en mica, ens adonem que després de jugar una estoneta de seguida ens vénen a buscar.

Al llarg del matí anem explorant els diferents materials i joguines que tenim a l’aula; tot és nou per a nosaltres, ens crida l’atenció i volem tocar-ho. Alguns Follets sortim a descobrir l’espai exterior, al pati també trobem propostes molt interessants, ens agrada molt anar a jugar al racó de la cuineta amb les paelles, els cullerots, els pots petits de metall, les culleres… juguem a  remenar i experimentem amb la sorra.

Als Follets ens encanten les estonetes que cantem cançons i però el que més ens agrada es que ens facin petons i abraçades, som molt mimosos!!!