Els Pares a la Llar 2012-2013

ABRIL 2013: Les famílies ens expliquen contes!

Durant aquest mes els papes/mames han vingut al Molinet a explicar-nos  diferents contes. Ens ha agradat molt veure la mama a l’aula!

MARÇ 2013: Taller familiar de manualitats

Aquest mes les famílies han participat en un nou taller familiar, aquest cop de manualitats. La Vane i la Cristina han proposat de fer un pollet per decorar la mona de Pasqua.

Cada nen ha pintant de color groc una ouera, que amb l’ajuda dels pares han anat transformant en un divertit pollet!!

FEBRER 2012: CARNESTOLTES AL MOLINET

Aquest any l’escola ens hem vestit d’alguns dels animals del conte De què fa gust la lluna? Cada infant i la seva família s’ha disfressat del titella de l’aula, mentre que l’equip educatiu, anaven de lluna. Ja amb la disfressa, grans i petits van iniciar la rua acompanyats i seguint el ritme del grup de percussió vilanoví, moltaXamba. Acabada la rua i ja dins del pati del Molinet, el grup de moltaXamba van delitar-nos amb un parell de batucades que feien bellugar a grans i petits.

FEBRER 2012: VII CONCURS DE PASTISSOS

Coincidint amb la festa del Carnaval, al Molinet va fer-se el VII Concurs de Pastissos. Enguany, els pastissos presentats havien d’estar relacionats amb el fil conductor del curs escolar, el conte De què fa gust la lluna?

Els membres del Consell Escolar van tenir-ho una mica complicat alhora de donar vots i escollir el pastís més gustós i el més ben decorat.

Durant la festa celebrada al pati de la llar, es van donar els premis: el pastís més gustós, pel pastís presentat per la Mª Carmen (mare de l’Adrià) i el pastís decorat més original , pel pastis presentat per l’Ester (mare de l’Isaac)

Repartits els premis, tots els assistents van tastar els pastissos!!

FEBRER 2012: ENS FEM LA DISFRESSA …

La setmana de la gresca i disbauxa, durant les tardes els papes van venir a la llar a confeccionar-se la seva disfressa. Estisores, llapissos, … com tornar a l’escola i ser petits!!!

DESEMBRE 2012: COMISSIÓ DE NADAL

A inicis de mes, un grup de mares ens ajuden a decorar l’entrada de la llar i a elaborar el tronc màgic d’aquestes festes.

DESEMBRE 2012: I CONCURS DE POSTALS DE NADAL AL MOLINET

Enguany al Consell Escolar va sorgir la idea de dur a terme un Concurs de Postals de Nadal entre les famílies de la llar. La postal guanyadora s’ha utilitzat per felicitar les festes de Nadal a les famílies i entitats vilanovines.

NOVEMBRE 2012: TALLER FAMILIAR DE MÚSICA

Coincidint amb la patrona de la música, Santa Cecília, al Molinet es va fer el primer taller familiar. Pares, mares i algun que altre avi/a van participar d’aquest taller. Els infants s’ho van pasar d’allò més bé i els pares també!! Perquè negar-ho!!

A través de les capses de cançons i titelles la Vero i la Joana van fer un petit repertori de les cançons , danses i audicions que es treballen amb els infants!

OCTUBRE 2012: FESTA DE LA CASTANYADA

El dimecres dia 31 les famílies del Molinet ens vam trobar a Can Papasseit per celebrar la festivitat de la Castanyada i rebre a la Castanyera. Quan vam arribar tots, ens vam asseure al terra a escoltar la representació del conte “Castanyes amb banyes” que van fer l’equip de la llar. Després de cridar una força estona a la Castanyera, va aparèixer per la porta, carregada amb el cistell ben ple de castanyes. Després de saludar-la i ballar entre totes la seva dansa, vam oferir-li els panellets que havien elaborat les famílies, i les castanyes i moniatos que les famílies havien ajudat a coure.

Durant la festa, vam poder ballar i escoltar cançons de la tardor i pintar alguns dibuixos relacionats amb aquesta festa.

OCTUBRE  2012: COMISSIÓ TARDOR. Fem panellets!

A finals d’octubre un grup de mares i àvies van venir al Molinet a fer els panellets per la festa de la Castanyada. La massa ja estava feta, així que només calia posar-se a fer les boles i decorar-les amb pinyons, ametlles i coco. Heu vist que perfectes estan quedant les boles?? L’equip vol agraïr la seva participació!

SETEMBRE 2012: TROBADA FAMILIAR

El darrer divendres de setembre vam realitzar la trobada familiar d’inici de curs; un trobada que permet als pares conèixer-se r entre ells. Davant l’amenaça de pluja no va poder fer-se al pati de la llar, com es fa cada any i es va dur a terme a Can Papasseit.

Els murals dels quatre titelles de les aules presidien l’espai. Els infants, amb l’ajuda dels seus pares i les educadores, havien de confeccionar els murals amb diverses tècniques: a la tortuga se li havien d’enganxar papers de textures diverses de color verd, groc i marró.

El mico s’havia de pintar utilitzant les mans.

L’elefant s’havia de pintar amb esponges

i a la girafa se li havien de pintar amb ceres de color marró les tasques.

A cada aula de la llar hi enganxarem el corresponent mural, d’aquesta manera els infants tenen un record de la trobada d’inici de curs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *