Follets 2014-2015

JULIOL 2015

El mes de juliol fa molta calor, però nosaltres estem ben fresquets jugant amb l’aigua, ens encanta!!!

Ens remullem tirant-nos aigua amb els vaporitzadors, els pots i les culleres, “pesquem” els glaçons, els  llepem, què freds!!!

I, quan agafem la mànega, no parem de mullar-nos, quedem ben xops!!!

La mare de la Martina ve a l’escola a explicar-nos un conte, “El peix peixet”, ens agrada molt perquè surten molts animals del mar, estem ben atents.

Que passeu un bon estiu!

JUNY 2015

Al llarg del mes de juny, a la classe dels Follets hem treballat la festa de Sant Joan.  Tot explicant contes d’aquesta festa descobrim la foguera, els petards i la coca de Sant Joan!!

A la classe pintem un mural amb els colors del foc  i, a les fosques, experimentem amb la llum i papers vermells, grocs i taronges.

També fem sessions de psicomotricitat amb els trossos de roba grans, com ens agrada arrossegar-nos!!

Al pati fem de jardiners i reguem les plantes, ho fem molt bé perquè estan ben verdes i plenes de flors!!

IMG_2245 IMG_2060 IMG_2063 IMG_2064 IMG_2065 IMG_2119 IMG_2124 IMG_2158 IMG_2229 IMG_2244

 

MAIG 2015

Al llarg del mes de maig, a la classe dels Follets expliquem el conte del Cargol i l’herba de poniol. Ens agrada molt i fem molta atenció cada vegada que surt un titella de la capsa del conte.

Al pati hem fet un petit jardí amb les plantes que les famílies han portat de casa, col·laborem a plantar-les i ajudem a regar-les cada matí, som uns grans jardiners!!

També hem fet una sortida al Parc dels Claramunts, què bé ho hem passat pujant i baixant pel tobogan!

A la classe pintem amb ceres, enganxem gomets i aprenem a diferenciar el so fort i fluix escoltant audicions i jugant a sacsejar  uns  pots plens d’objectes, els que més ens agraden són els que fan un soroll ben fort!!

Ja som molt autònoms,  ens rentem les mans i la cara sols, ens eixuguem i pengem la tovallola al nostre penjador, ens estem fem grans!

ABRIL 2015

Al llarg del mes d’abril a la classe dels Follets expliquem la llegenda de Sant Jordi,  ens encanta el drac amb la seva boca tan gran, grrrr!!! Fins i tot la Nora, una nena de l’aula, ens porta un titella d’un drac per quedar-se amb nosaltres uns quants dies.

També fem  tot de propostes per treballar la psicomotricitat fina: punxar xinxetes en un tapís, pintar amb ceres de colors i enganxar les agulles d’estendre en els pots de llauna, com costa obrir-les!!

Aprofitem per decorar els vidres de l’aula amb dos murals, un ple de trossets de paper cel·lofana, hem descobert que quan mirem a través veiem les coses de molts colors.

L’altre mural, el fem enganxant les fulles de l’olivera que hem anat traient de les seves branques. Ens hem concentrat molt per treure-les d’una en una, tot fent la pinça amb els dits.

La Martina ens porta una planta, una petúnia, per tenir-ne cura entre tots, li toquem les flors ben fluixet i amb molt de compte i la reguem perquè estigui ben maca.

MARÇ 2015

Aquest mes la Joana ens ha preparat moltes propostes per l’aua dels Follets.

Hem estat realitzant un ou de pasqua amb pitura i l’hem decorat amb gomets.

També la Joana ens va fer untast de xocolata i ens agrada molt! doncs en vam menjar força! Això d’empastifar-nos ens agrada molt.

Un altra activitats relacionada amb la mona, va ser fer relaxació amb plomes, doncs la Joana ens va oferir plomes i vam comprobar que al passar-les per la cara fan forces pessigolles.

Xocolata 2 Xocolata 3 Xocolata 1 Ou de pasqua 2 Plomes 1 Plomes 2 Ou de pasqua 1 Compartim jocs 3 Compartim jocs 2 Xocolata 4 Compartim jocs 1

 

 

FEBRER 2015

El mes de febrer ha estat el mes del Carnestoltes, ens hem disfressat i pintat i de pas ens miravem al mirall per veure lo guapos que estavem! Hem celebrat el Dijous llarder i també hem fet una mica de gresca jugant amb confeti i serpentines, això de fer volar el confeti ens ha agradat molt!

També aprofitant que ens disfresavem de Patufets la Joana ens ha explicat el conte del Patufet amb titelles, i ho hem relacionat amb la família, on cadascu hem estat mirant les fotos on surten els pares.

GENER 2015

La Joana aquest mes ens ha fet moltes propostes, hem fet manipulació amb glaçons i hem vist que realment estan molt freds. També aprofitant els dies de fred que ha fet, hem fet un ninot de neu pintat amb ceres, sembla una obra d’art i relacionat amb el fred també hem manipulat coto-fluix, hem vist lo suau que és. Una activitat que ens ha agradat molt ha estat pintar mandales, hem estat pintant tot escoltant música relaxant. Però l’activitat estrella ha estat psicomotricitat, ens hem emparrat, l’Elena ens ha arrosegat, hem passat pel túnel; en fi ens ho hem passat pipa.

 

DESEMBRE 2014

Aquest desembre ha estat un mes especial i ple d’emocions: hem celebrat les festes nadalenques!!! Hem rebut el tió i l’hem fet cagar; hem experimentat amb boles i cintes de nadal; hem fet la manualitat de nadal pels pares…. fins i tot hem rebut la visita de tres patgesses a l’escola!!

 

NOVEMBRE 2014

Novembre, mes de la música. La Vane ens ha proposat un munt d’activitats relacionades amb la festivitat de Santa Cecília. L’Elisabet, la noia de pràctiques també ha dut a terme el seu projecte relacionat amb les fruites de la tardor . D’aquí que haguem experimentat amb fruites!!! Ha estat un mes molt divertit!!

OCTUBRE 2014

Aquest mes la Vane ens ha proposat una gran varietat de propostes educatives, totes elles relacionades amb l’estació de la tardor i la festa de la Castanyada! Hem cantat cançons, hem escoltat el conte “Castanyes amb banyes”, ens hem disfresat de petites castanyeres, hem experimetnat amb elements de la tardor i moniatos, hem pintat un gran mural amb els colors de la tardor!!!  No ens avorrim pas a l’aula dels follets!

SETEMBRE 2014

Iniciem un nou curs!!! Enguany durant l’adaptació ens hi acompanyen els pares…. I mica en mica la Vane ens proposa diverses propostes d’activitats; ens ha ofert les construccions i un joc de sensorial de textures!!!