Pèsols

JULIOL 2012: L’aigua

Durant aquest mes de juliol, a banda de fer les rutines de cada dia, hem gaudit molt de l’espai del pati. Ja som més grans i l’aula sen’s queda petita!!!
La Marta ens ha proposat realitzar diferents activitats amb l’aigua com a protagonista: Safates amb aigua calenta i freda per traballar els contrastos de temperatures, safates amb recipients per agafar aigua i d’altres per on s’escola, … veieu que bé ens ho passem???

JUNY 2012: ELS FOCS DE SANT JOAN

Durant aquest mes la Marta ens ha proposat unes activitats molt divertides!!! Hem experimentat amb sucre i farina, mmmmmmm què divertit!!! I quina escampada que fem!

També els nostres primers gargots amb pintura, heu vist quin domini?

Amb el bon temps, sortim més estona al pati: juguem amb les pales i galledes al sorral, als balancins ens passem grans estones gronxant-nos!

Mica en mica ens anem fent grans i ja ens mengem les galetes i els bastonets asseguts a les banquetes al voltant de la taula.

MAIG 2012: LA RUIXA BRUNA

Durant aquest mes la Marta ens ha proposat unes activitats molt divertides!!! Com que la majoria ja anem per “lliures”, quan trobem la porta del dormitori oberta ens hi amaguem i esperem que la Marta ens trobi!

L’experimentació d’aquest mes ens ha agradat molt! Això si ha estat una experimentació un xic enganxifosa… Hem experimentat amb gelatina!

Com ja és tradició, cap a finals de mes fem la sortida al parc fluvial de Vilanova. En aquesta sortida ens acompanyen familiars i ens ho passem d’allò més bé: veiem els ànecs, correm pel parc,…

ABRIL 2012: Sant Jordi

Aquest mes ha estat molt curtet però tot i així les activitats que ens ha proposat la Marta han estat molt divertides!!!

Hem demostrat que som petits artistes: primer pintant flors per decorar l’aula i després estampant amb pintura la manualitat de Sant Jordi!!! Hem acabat ben verds!!!

La Marta ens ha cantat moltes cançons relacionades amb la primavera i la festivitat de Sant Jordi. Fins i tot, hem jugat amb titelles petites!!

Per celebrar la diada de sant Jordi hem fet la nostra primera excursió!!!!! Hem descobert les parades de llibres i roses que hi havia a la Plaça del Mercat! La Marta va comprar un llibre per la diada i cada dia a l’escola ens agrada mirar-lo i tocar-lo, ja que fa sons d’animals!!

 

MARÇ 2012: La princesa i el pèsol

Durant el mes de març la Marta ens ha proposat moltes activitats, la majoria eren experimentacions!!! Ens ho hem passat molt bé! Mireu, mireu….

La Marta ens ha anat explicat el conte de la Princesa i el pèsol amb titelles.

 

 

 

 

I ens ha ofert diferents materials per experimentar: relacionat amb el conte, hem experimentant amb robes de molts colors i textures diferents i amb pèsols!!

 

 

 

 

Com que els infants més grans de l’escola han fet la Mona per celebrar la festa de la Pasqua, la Marta ens ha fet experimentar amb xocolata. Heu vist que dolços estem???

 

 

 

 

També hem fet sessions de psicomotricitat i de relaxació amb plomes.

 

 

 

 

I hem començat a fer els nostres primers gargots damunt d’unes papallones de paper.

 

 

 

 

FEBRER 2012: EL LLEó I EL RATOLÍ.

Aquest mes a la classe dels Pèsols hem fet activitats molt divertides, ja que ha coincidit amb la festa del Carnaval.

La Marta ens ha estat explicant amb imatges el conte del lleó i el ratolí i ens ha ensenyat les cançons d’aquests animals.

 

  

Com que ens agrada molt experimentar i ens ho passem molt i molt bé, la Marta ens ha tornat a oferir patata per jugar: ens l’ha donada aixafada, a trossos, en puré, …. Heu vist com disfrutem!!!

Coincidint amb la celebració de les festes del Carnaval a la llar va arribar el rei de la festa i la disbauxa, el Carnestoltes, que cada dia ens feia venir al Molinet amb una cosa diferents: amb corbates, amb la cara pintada, amb un complement ben divertit, … Heu vist que estem afavorits?

   

Amb la Marta també hem jugat amb serpentines de molts colors!!!

I també ens hem disfressat de ninot de neu com tota la llar per participar de la petita rua i festa familiar conjunta.

 

GENER 2012: EL NINOT DE NEU

Aquest mes a la classe dels Pèsols hem fet activitats molt divertides.
Un matí, la Marta ens va portar a l’aula làmines de cargols amb diferents textures a les closques. Què divertit va ser passar les nostres manetes per les diferents textures!

    

Un dia, l’Àneu i el Guim ens van portar uns contes de casa i la Míriam ens els va explicar. Ens van agradar molt perquè les pàgines es movien i feien música. Tota l’estona els volíem tocar.

Durant el mes de gener hem estat treballant el conte “El ninot de neu”; per això un dia vam anar a l’entrada de la llar on hi ha un gran ninot de neu que van fer els nens més grans i vam poder tocar el cotó fluix.

Un altre dia vam fer experimentació amb glaçons. Estaven molt freds però tot i així alguns de nosaltres ens els vam intentar menjar.

  

 

DESEMBRE 2011: NADAL

Aquests dies a la classe dels pèsols, hem rebut la visita del tió.
La Marta li ha estat donant fruita per esmorzar, però alguns de nosaltres ens la volíem menjar. Pobre tió a veure sinó cagarà!!

Un detall de Nadal pels pares hem elaborat.
Un avet que amb pintura verda hem estampat, i uns gomets  i hem enganxat. Això si la Marta ens ha ajudat.

  

L’activitat d’experimentació no podia faltar; aquest cop amb varies coses hem experimentat: pastanaga bullida, que ens hem pogut menjar.
Amb boles de Nadal.
I amb unes boníssimes neules que la Marta ens ha portat.

       

L’últim dia el tió hem fet cagar i un aspito ens ha cagat!!!!!

  

 

NOVEMBRE 2011: MÚSICS DE BREMEN I SANTA CECILIA

Aquest mes de novembre, a la classe dels pèsols, hem continuat treballant el conte dels músics de Bremen i cantant les cançons.

      

Hem conegut una miqueta la festa de Santa Cecilia, la patrona dels músics. La Marta ens ha portat una capsa vermella i de dins han sortit els personatges de moltes cançons. Ens quedem bocabadats escoltant a la Marta com canta…

Per celebrar Santa Cecília hem fet unes petites maraques pintades amb els dits, i a dintre hi hem posat arròs perquè fessin soroll. Ens han quedat xulíssimes!

A la panera dels tresors ens hem trobat diferents materials. Hem jugat amb metalls, ninots de roba, pela alls… i molts altres elements per descobrir.

L’activitat d’experimentació no podia faltar; aquest cop ha sigut amb patata bullida. Com sempre, ens ho hem passat pipa manipulant i provant. (Després no ens renyeu si a casa volem tocar el menjar amb les mans…)

  

 

OCTUBRE 2011: MÚSICS DE BREMEN I CASTANYADA

Aquest mes d’octubre, a la classe dels pèsols hem conegut a la Maria Castanyera. Cada matí, la Marta ens cantava la cançó de la Castanyera, li deiem “Bon dia!” i li feiem un petó. També ens ha explicat el conte amb imatges.

Un dia la Marta ens va sorprendre amb uns mocadors per posar-nos al cap, com el que duu la Castanyera. També ens amagàvem i feiem “tat!”.

Com ja ha arribat la Tardor la Marta ens ha posat a la panera dels tresors els moniatos que vam portar de casa, i magranes. Amb els moniatos, un dia vam fer experimentació: els vam tocar, aixafar i alguns, fins i tot, els vam provar.

  

Dins d’ampolles petites de plàstic, la Marta ens ha posat elements típics de la Tardor: fulles seques, castanyes, fulles de pi… ens agrada moure-les i veure el soroll que fan.

Ja ens anem fent grans i comencem a descobrir que uns dies estem enfadats, altres estem contents, de vegades tristos…i la Marta ens ensenya amb imatges les expressions que utilitzem per mostrar aquestes emocions.

 

SETEMBRE 2011: ADAPTACIÓ

Ja som aquí!

El dia 6 de setembre vam venir per primer cop a la llar a conèixer a la nostra educadora, la Marta i la nostra aula, junt amb les nostres famílies.

  

Poc a poc ens anem familiaritzant amb els nous espais, les companyes i els companys i les educadores.

  

Cada dia, la Marta ens espera per cuidar-nos molt i fer-nos passar una bona estona. Mentre uns esmorzem, altres dormim i la resta juga per la classe amb tot de coses divertides.