Peixos

JULIOL 2011: “L’AIGUA I LA FOSCOR””

Aquest mes ha estat diferent als altres ja que la Joana ens ha proposat moltes activitats divertides!!!

Com que estem a la classe dels Peixos, hem ajudat a decorar l’aula amb ampolles de plàstic: nosaltres hem anat enganxant gomets de colors i la Joana les ha penjat del sostre.

Hem treballat el món de l’aigua, la platja, la piscina, …. i hem col·laborat en l’elaboració del mural del mar que hem col·locat als vidres de l’aula. Ja estem fets uns bons pintors!!!

Les tardes dels divendres hem anat a berenar al Parc dels Claramunts. Qué bé ens ho hem passat pujant i baixant pel tobogant!

Però les activitats que més ens han agradat han estat les d’aigua!! Ens posem les xancletes i a jugar amb l’aigua!! Aigua freda, calenta, glaçons, …

Ens ho hem passat molt bé jugant amb la foscor i les llanternes: ens tanquem al dormitori, ho deixem tot a les fosques i a jugar amb la llum!! Descobrim ampolles de colors, juguem a il·luminar el sostre, …..

 

JUNY 2011: “ELS CAP-GROSSOS I SANT JOAN”

Aquest mes, amb la Joana, ens hem divertit, pintant i fent activitats.

Com que aquest mes celebràvem la festa de Sant Joan, hem fet dos cap-grossos juntament amb tots els nens i nenes de la llar.

Vam pintar el cap-gros amb esponges i amb molts colors. Ens va agradar molt!

A més a més vam enganxar gomets per decorar-lo

Quan ja teníem els cap-grossos fets, la Joana els va portar a l’aula per a que els veiéssim i en els poguéssim posar al cap. Ens ho vam passar molt bé!

Després, la Joana va portar targetes dels cap-grossos de l’Anoia i els vam estar mirant durant una estona.

 

Com cada mes, hem seguit fent les activitats de sempre, com joc heurístic amb pots de llauna i pilotes de colors. També hem fet psicomotricitat  amb mòduls tous de diferent formes.

 

MAIG 2011: “LA PRIMAVERA”

Aquest mes, amb la Joana, ens hem divertit molt fent manualitats, pintant i escoltant cançons.

Com que estem a la primavera, vam pintar una flor amb ceres i li vam enganxar gomets.

La Joana també ens va portar un dibuix d’una marieta per a cadascú i la vam haver de pintar de color vermell amb un pinzell, ho vam fer molt bé! Un altre dia, li vam fer els punts a la marieta amb pintura negre.

A més a més, vam haver de pintar rotllos de cartró de color negre i amb esponges que, després la Joana va convertir en unes abelles molt maques i que ens han agradat molt.

A part, la Joana ens va ensenyar les capses de música que hem fet totes les escoles i les llars d’infants de Vilanova i que són molt maques!

Un altre dia, vam jugar amb paper de molts colors i ens ho vam passar molt bé!

I com cada mes, hem seguit fent les activitats de sempre, com psicomotricitat, que cada cop ens agrada més. La Joana va portar uns quants , mòduls tous, un túnel i uns cons i anelles. Ens vam divertir molt!

 

ABRIL 2011: ST.JORDI

Aquest mes amb la Joana ens ho hem passat d’allò mes bé, experimentant , explicant la llegenda de St.Jordi i fent manualitats.

Primer vam experimentar amb xocolata desfeta. Que divertit poguer-te-la  tirar per sobre i a la vegada menjar-la ,  es molt dolça i ens va agradar molt.

Vam quedar tan marrons que desprès de l’experimentació  ens van haver de banyar.

Un altre dia la Joana ens va explicar la llegenda de St. Jordi amb unes titelles molt divertides. Quina por que feia el drac de tres caps!

També vam fer dues manualitats.

Una manyopla en forma de drac, que vam pintar de color verd. Per primera vegada vam utilitzar el pinzell.

I com que arribava St. Jordi, vam fer un punt de llibre estampant les nostres mans de color vermell i amb els nostres ditets, vam pintar una tija verda perquè sembles la rosa de St.Jordi.

 

MARÇ 2011: EXPERIMENTACIONS

Aquest mes amb la Joana ens ho hem passat d’allò mes bé fent experimentació  amb aliments.

Primer hem experimentat amb farina. Hem quedat tots ben blancs!

També hem fet experimentació amb sucre, que bo i que dolç que estava.

Per últim, hem experimentat amb pasta. La Joana ens va portar espaguettis de colors i els vam escampar per tota la taula. Algun també ens el vam menjar.

També hem seguit realitzant les activitats que ens acompanyen durant tot el curs. A l’hora de música hem fet molt de soroll tocant el timbal!

I com que arribat la primavera hem decorat l’aula amb papallones i marietes que hem pintat nosaltres.

 

 

FEBRER  2011: CARNAVAL

Aquest mes amb la Joana hem vist les fotos de les nostres famílies i les dels nostres companys!

També hem cantat la cançó del conillet i amb pintura hem estat pintant conills.

A l’aula dels Peixos ha arribat el Carnaval! Hem jugat amb un munt de serpentines, ens ha agradat molt. També ens hem disfressat amb perruques i al llarg de la setmana, el carnestoltes ens ha dit que vinguessim amb un complement com corbates, gorros…

Per últim, com que ens hem disfressat de conillets, la Joana amb pintura la panxa i les orelles ens ha fet pintar.

 

GENER 2011

Aquest mes amb la Joana hem descobert el fred! Ens ha proposat experimentar amb glaçons “ que freds estan!!!” i amb ampolles d’aigua ben calenta.

Aquest cop a la panera dels tresors hi ha objectes de goma i de metall. Què fred està el metall!!

Un dia la Joana va donar-nos colors per pintar un pingüí: des de ben petits ja estem fets uns artistes, heu vist?

El divendres destinat a les famílies va venir l’Ariagnis ( a compartir l’activitat amb nosaltres: vam estar tocant robes de diferents textures (suaus, aspres, ….)

DESEMBRE 2010: EL NADAL

 

El Nadal ha arribat a l’ aula de les abelles i per això la  Joana ens ha omplert la panera  amb boles i cintes de Nadal, per experimentar. Què  bé que ens ho hem passat!!!!!!!!!!!!

Per continuar en bona forma hem fet psicomotricitat. Hem pujat i hem baixat pels mòduls i amb les pilotes hem jugat.

Per felicitar el Nadal als pares hem fet una bonica postal amb la nostra mà.

Un dia pel matí a la porta ens van trucar! El tió havia arribat.  Tots aquests dies l’hem alimentat i per fi ens ha cagat!

NOVEMBRE 2010: LA TARDOR

Durant el mes de novembre hem treballat la tardor i la Joana ens ha ensenyat els elements característics: magranes, pinyes, fulles…

Les nostres agendes han quedat més maques des de que els hi hem posat el punt de llibre fet per nosaltres amb els dits i pintura.

Quan la Joana ens prepara activitats de psicomotricitat, ens ho passem molt bé!

Com ens agrada molt fer xivarri, de tant en tant la Joana ens treu els instruments: fer soroll és molt divertit!

OCTUBRE 2010: CASTANYADA I TARDOR

Ja ha arribat la tardor! I a la llar n’hem començat a treballar els elements característics. La Joana ens ha preparat uns cargols sobre cartolina amb les closques de diferents textures.

Durant aquest mes també hem treballat la festa de la Castanyada. Amb els moniatos que vam portar de casa la Joana ens ha preparat una panera per poder manipular-los. En una altra sessió hem estat experimentant amb els moniatos i ens hem embrutat les mans.

El mes d’octubre hem realitzat altres activitats que anirem treballant al llarg de tot el curs: psicomotricitat amb mòduls i pilotes grans, i joc amb mocadors.

De mica en mica ens anem coneixent i compartim estones de joc; ens agrada mirar què fan els altres companys.

SETEMBRE 2010: ADAPTACIÓ

El dia 7 de setembre va començar un nou curs al Molinet i juntament amb les nostres famílies vam anar a conèixer a la nostra educadora i la nostra aula.

Durant els primers dies, hem anat coneixent els nous companys i la Joana ens ha presentat el Peix Tafaner, el titella que ens acompanyarà durant tot el curs a l’aula.

Poc a poc ens anem adaptant a la nova situació i ja hem començat a treballar. Hem jugat a la panera del tresor, ens hem amagat sota de llençols, hem jugat amb ampolles de plàstic que fan soroll…