Espai Nadó 2010-2011

Juny ’11

Durant aquest mes de juny a l’Espai nadó les mares i els infants hem fet un munt d’activitats!!

Les mames ens han confeccionat un sonall amb a cullera de fusta. Qué bé s’ho han passat elles!!!!

Però nosaltres ens ho hem passat més bé jugant i experimentant amb l’aigua!!!

Per acomiadar les sessions d’aquest curs hem fet la darrera trobada al Parc dels Claramunts.

Qué bé hem estat tumbadets damunt la gespa!! Aquest últim dia vam voler fer un regal a la Cristina i a la Vero per agrair la seva dedicació cada dimecres cap a nosaltres i les nostres mares.

MAIG 2011

Durant aquest mes la Crisitna i la Vero ens han proposat de participar en un taller de massatge infantil. Vam fer dues sessions i així les famílies van poder conèixer una mica per sobre quins moviments fer a les diferetns parts del cos. Veieu que relaxats estem?

També hem descobert els nostres primers materials de joc a través de la panera dels tresors. No sabíem pas que objectes quotidians com culleres de fusta o taps de banyera fossin joguines!

La Vero en una altra sessió va ensenyar a les mares com fer ampolles màgiques. Als nens de la llar els agraden molt!!! A veure si les nostres mares ens en fan i podem gaudir d’elles…

 

ABRIL 2011

Durant les sessions del mes d’abril hem estat parlant sobre les vacunes i les primeres lectures infantils. I també hem realitzat la nostra primera experimentació!!! Heu vist que dolços estem?? La Vero i la Cristina ens van deixar al nostre abast plats amb xocolata desfeta ….

Hi havia xocolata freda i calenta. Ens ho hem passat molt bé!!!

 

 

Març 2011

Durant aquest mes la Vero i la Cristina, educadores de l’epai, en han proposat tot un seguit de sessions força entretingudes: Han ensenyat a les mames a fer i cantar-nos jocs de falda i de dits; hem parlat i discutit de com els pares porten les rutines amb nosaltres, hem estat parlant de l’alimentació i fins i tot, hem fet una classe de Psicomotricitat!!! Què esgotats hem acabat! Tot això compartint cafè i moltes experiències!

 

FEBRER 2011

Durant el mes de febrer les sessions de l’espai nadó han estat molt diverses. Les educadores de l’espai van convidar a la Cristina Martí Dillet (fisoterapèuta) qui ens va fer una xerrada sobre com reeducar el sòl pèlvic i la zona abdominal després d’haver estat embarassada i donar a llum. La xerrada va agradar molt a les mares assistents, ja que la majoria d’elles desconeixien la importància de reeducar aquesta zona femenina.

En una altra sessió, la Veronica i la Cristina van proposar a les mares de fer una manualitat: un mòbil de campanetes per l’habitació de l’infant. Amb unes oueres i uns picarols vam crear un mòbil molt divertit!!

Mentres les mares fan manualitats i prenen cafè, els menuts estan al matalàs descobrint les primeres joguines.

 

GENER 2011

Després de les vacances de Nadal, al grup d’espai nadó tenim noves incorporacions!!! La Mariona, el Biel, el Mario i el Roger.

A les sessions de l’espai parlem de l’alimentació i convidem a la Xus, del grup Dóna el pit, que ens parla de la lactància, els beneficis de donar el pit, els problemes que poden sorgir, …

 

DESEMBRE 2010

A finals de novembre iniciem l’espai familiar, Espai Nadó (espai destinat a mares que acaven de tenir un infant). Al llarg de les sessions parlem del joc amb la panera dels tresors,

dels jocs de falda i moixaines que podem fer amb els més petits de la casa.

Mentres les mares prenen cafè els petits aprofiten per entretenir-se o bé berenar.

Aprofitant que a l’aula ha arribat el tió, el fem cagar.

Quina sorpresa!!!  Titelles de dit!!!

 

 

 

JUNY 2010

Duant aquest mes de juny a l’Espai Nadó hem assistit a un taller de música. Mentre anavem cantant les cançons del cançoner que ens ha entregat la Regina i la Cristina, la Noemí (la mare del Mateu) ens acompanyava amb el so de la guitarra.  Grans i petits ens ha agradat molt aquestes sessions.

Per acomiadar el grup d’espai nadó, el darrer dia fem una petita festa. La Regina i la Cristina ens obsequien amb un detall: un cd on hi  ha el recull de les fotografies de les sessions de tot el curs. Com a record, ens fem una fotografia amb totes les mares!!

MAIG 2010

Durant el mes de Maig s’han realitzat diferents sessions de massatge infantil. Les famílies han pogut conèixer i posar en pràctica els moviments característics que es realitzen a les diferents zones del cos. Els infants han gaudit d’aquest moment de contacte amb les seves mares.

ABRIL 2010

Al llarg del mes d’Abril s’han realitzat sessions molt diverses a l’Espai Nadó: xerrades sobre els canvis produits a nivell de parella pel naixement d’un fill/a, sessions de manualitats i sessions d’experimentació. Els infants i les seves mares van fer un punt de llibre pel dia de Sant Jordi i en una altra sessió els infants van poder manipular amb diferents tipus de pasta.

MARÇ 2010

El mes de Març ha estat un mes de canvis a l’Espai Nadó. Hem acomiadat a diverses famílies i hem donat la benvinguda a unes altres. En aquests moments tenim a mares embarassades en el seu darrer trimestre de l’embaràs, a nadons molt petitons i a infants de 8 i 9 mesos. Això fa que les famílies puguin intercanviar diverses opinions i compartir moltes experiències.

Els infants més grans han pogut experimentar amb xocolata, la seva textura i el seu gust van fer que puguessin gaudir moltíssim, només cal mirar com han quedat plens de xocolata.

FEBRER 2010

Durant el mes de Febrer els infants de l’Espai Nadó han fet per primer cop una experimentació amb sucre, s’ho han passat molt bé i a més a més estava boníssima!!!!

Les mares han fet una disfressa d’indi pels nadons i, hem continuat amb xerrades i articles sobre l’alimentació i possibles accidents infantils.

GENER 2010

Tornant de vacances de Nadal, les famílies de l’Espai Nadó continuen reunint-se tots els dimecres a la tarda. Hem començat aquest any preparant les properes sessions que es duran a terme durant el segon trimestre. També hem fet una llista amb recursos lúdics i educatius per fer activitats en familia (sortides, massatges, audicions, museus…).

Hem tornat a realitzar amb la Xus una xerrada sobre l’alletament matern. Les mares van poder exposar els seus dubtes i preguntes.

DESEMBRE 2009

Al llarg del mes de Desembre han sigut vàries les sessions dutes a terme a l’Espai Nadó. Les mares van poder realitzar un mòbil amb elements típics de la tardor (fulles, pinyes…); i amb la proximitat de les festes de Nadal, vam parlar sobre el aspectes a tenir en compte a l’hora de comprar joguines.

9-12-2009_joguines

manualitat_mobil-4

Els infants més grans de l’Espai Nadó s’ho van passar molt bé experimentant amb les boles de Nadal i, per acabar tots plegats van fer cagar el tió tot donant-li cops de bastó.

fer_cagar_el_tio2_16-12-2009

fer_cagar_el_tio6_16-12-2009

fer_cagar_el_tio10_16-12-2009

NOVEMBRE 2009

Davant la demanda de les famílies de parlar sobre la lactància materna es programa una xerrada sobre l’alletament matern a càrrec de Xus, representant del grup de lactància materna Dóna el pit, de Vilanova del Camí.

xerrada_alletament_4-11-2009

xerrada_alletament-4-4-11-2009

xerrada_alletament-7-4-11-2009

Al llarg del mes donem la benvinguda a noves incorporacions al grup. Durant l’estona del cafè es parla de les experiències personals com el part, la introducció de nous aliments, etc.

noves_incorporacions18-11-2009

noves_incorporacions18-11-2009-2

OCTUBRE 2009

A principis d’octubre iniciem l’espai familiar d’aquest curs. Un espai format on cada dimecres ens reunim 7 mares (amb els seus fills) i les 2 educadores que condueixen sessions. El primer dia fem les presentacions i compartim els primers neguits i loes primeres alegries tot compartint un cafè.

14-10-2009-1

07-10-2009

07-10-2009-4

Al llarg del mes la Regina i la Cristina ens proposen diferents sessions: un dimecres ens expliquen i ens ensenyen jocs de falda i moixaines per fer amb els infants. Heu vist què bé ens ho passem?

21-10-2009.jocs_de_falda_i_moixaines-5

21-10-2009.jocs_de_falda_i_moixaines-2

Coincidint amb la festa de la Castanyada, fem una manualitat: el titella d’una castanya!!! Mentre l’elaborem, escoltem les cançons d’aquesta festa popular.

manualitat_castanyada-6

manualitat_castanyada-5


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *