Tortugues

 

JULIOL 2013: L’AIGUA

Aquest juliol la Irina ens ha proposat activitats relacionades amb l’aigua!! Qué bé ens ho hem passat!!! Ens hem posat les xancletes de goma i el banyador i … hem jugat amb aigua (calenta, freda, …) i amb glaçons!!!

Amb la Irina i l’Ana hem fet màgia!! Hem omplert ampolles d’aigua i les hem tintat amb papers de colors. Han qudat xilíiiiiissimes!

Aquests dies hem gaudit molt del pati: sortíem a primera hora i el teníem tot per a nosaltres: camions, balancins, pales i galledes….

Les estones que hem estat a l’aula hem fet moltes propostes: encaixos, xinxetes, … fins i tot, hem fet una manualitat per donar als pares!!

La darrera setmana vam rebre al Molinet una visita molt especial: els bombers!!!

JUNY 2013: SANT JOAN

Durant el mes de juny la Irina ens ha proposat un munt d’activitats ben divertides!! Les propostes de psicomotricitat ens han agradat molt: joc amb mòduls tous, ens hem amagat dins del túnel, hem tocat diverses textures amb les mans i els peus…

També ens entretenim jugant amb diferents materials del joc heurístic, aquest cop amb pilotes peites de colors, anelles i pots!

La Irina i l’Ana ens proposen jugar amb la llum i la foscor; ens tanquem dins del dormitori i …… fem màgia!

També experimentem i mirem a través de papers de colors. De cop i volta ho veiem tot groc, vermell o taronja!! Amb tots aquests papers entre tots i amb l’ajuda de la Irina i l’Ana, els engaxem a la foguera que hi ha dibuixada al vidre de l’aula.

I celebrem la nostre particular revetlla de Sant Joan fent una tabalada!!

MAIG 2013: EL MICO

Quin munt d’activitats i descobertes hem fet aquest mes!!! La Vero ens ha tornat a explicar el conte “De què fa gust la lluna?” utilitzant el material que han confeccionat tots els infants de les escoles de Vilanova. Ens hem quedat bocabadats!!!!

I hem descobert la cançó del mico, hem vist fotografies de micos i fins i tot, per un dia, hem estat micos i hem experimentat amb plàtan!! N’hi havia d’aixafat, triturat, …. mmmmmmmmmm! estava boníssim!

També hem pintat una careta de mico, estem fets petits artistes….

I fins i tot, hem tornat a anar d’excursió!!! Aquest cop, a passejar pel Parc Fluvial de Vilanova.

ABRIL 2013: SANT JORDI

 

 Aquest mes ha estat un mes amb novetats!!! Coincidint amb la festivitat de Sant Jordi hem participat del que ha estat la nostra primera excursió!!!!! Hem anat a veure les paradetes de llibres i roses acompanyats dels pares!!!

Durant aquest mes els pares han vingut al Molinet i ens han explicat diferents contes.

La Vero ens ha explicat la Llegenda de Sant Jordi i ens ha deixat jugar amb els titelles: el drac, la princesa, el cavaller, …

Com a record de la diada, hem confeccionat un titella en forma de drac!

MARÇ 2013: La Girafa 

Aquest mes ha estat un mes ple d’experimentacions!!! A més a més la Vero ens ha presentat un nou animal: la girafa!! Quin coll més llarg que té!! També hem fet una manualitat amb pintura, heu vist quines girafes?

Aquest mes hem experimentat moltíssim: amb farina i amb xocolata desfeta, que per cert, estava boníssima!!!!!!!!!!!

FEBRER 2013: Elefants i Carnestoltes

Aquest febrer la Vero ens ha presentat un nou animal: l’elefant!! Que gros que és!!! Ens ha cantat moltes cançons de l’elefant i ens n’ha ensenyat imatges. Per conèixer com és la pell de l’elefant, hem experimentat amb textures rugoses i suaus. També hem fet una manualitat amb pintura, heu vist quins elefants hem fet amb les mans?

Aquest mes hem tornat a experimentar amb patata, ens agrada molt i ens ho passem molt bé!

Durant el febrer la Vero ens ha explicat que és el mes de la gresca i la disbauxa!! Ens ha maquillat, ens hem disfressat i hem pintat la disfressa per participar de la rua i festa del Carnaval!

GENER 2013: L’elefant i el Ninot de Neu

Tornat de vacances de Nadal la Vero ens explica un conte nou, el del Ninot de Neu. Relacionat amb el conte ens ha proposat un munt d’activitats: ens ha fet massatges amb cotó fluix, hem jugat amb paper de vàter, hem experimentat amb patata… Però la que més ens ha agradat ha estat l’experimentació amb aigua, n’hi havia de freda i de calenta!!!!….

També hem fet els nostres primers gargots pintant mandales!

DESEMBRE 2012:  El Nadal… 

Aquest desembre ha estat un mes curt!! La Vero ens ha proposat diverses activitats. Un dia, mentre estàvem jugant a l’aula , van trucar molt fort… Era el tió que havia arribat!!!! Durant uns dies, a part d’arrossegar-lo, li hem donat de menjar i l’últim dia del curs ens ha cagat instruments per l‘aula i un aspito per a cadascú!!

També hem fet una manualitat per felicitar les festes als pares

i experimentat amb boles i cintes de Nadal, què bé ens ho hem passat!!!

NOVEMBRE  2012: Descobrim la Tortuga…

El mes de novembre ha estat un mes amb moltes activitats noves  i divertides per a nosaltres !! Amb la Vero hem descobert el titella real de la nostra aula: la tortuga!! Ens ha cantat les cançons de la tortuga i hem pogut veure tortugues de veritat!

També hem fet la nostra primera manualitat amb l’ajuda de la Vero.

Experimentem amb capses de cartró i amb els aliments que mengen les tortugues de terra.

Un dia vam rebre la visita dels nens i les nenes de la classe dels elefants.

Durant aquest mes celebrem Santa Cecília, patrona de la música! Toquem instruments com si fóssim una petita orquestra i fem una petita festa a l’aula polivalent de la llar.

OCTUBRE  2012: DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?

Aquest mes d’octubre la Vero ens ha proposat de fer un munt d’activitats ben divertides!!

Hem pintat el punt de la nostra agenda perquè els papes sàpiguen en quin dia estem: vam fer ditades amb pintura de dits i amb colors, la Vero va pintar la tortuga. Ha quedat força bé i divertit!!!

També hem fet sessions de psicomotricitat amb els mòduls i la pilota!! Com bota i ens agrada!!!

Per conèixer més d’aprop l’estació de la tardor, hem jugat amb papers de colors taronja, marrons, grocs i vermells

i després la Vero els ha enganxat els vidres de l’aula.

Per conèixer la festa popular de la Castanyada, la Vero ha jugat amb nosaltres al joc del Tat amb els mocadors que la Castanyera es posa al cap,

i ens ha cantant  les cançons d’aquesta festa!

Hem experimentat amb moniato , bullit, fred, calent, ….. Heu vist que bé ens ho passem a la llar??

SETEMBRE 2012: NOU CURS, NOVA AULA!! 

Aquest mes de setembre ha estat un mes de canvis per tots nosaltres! Coneixem a la Vero, la nostra mestra, i descobrim un nou espai, l’aula de les Tortugues! El primer dia els papes es van quedar una estona amb nosaltres a l’aula, però després, només ens acompanyaven i marxaven!

La Vero, entre biberons i farinetes, ens canta cançons i ens fa moltes moixaines i jocs de falda.

També, aquells que ja ens arrosseguem, descobrim les joguines que amaga l’aula de les Tortugues. Les joguines però que més ens agraden són les de la Panera dels Tresors!! Cada dia la Vero ens l’ofereix amb diferents elements: materials de fusta, de goma, de metall…. Ens hi passem llargues estones descobrint aquests materials!!