Micos

JULIOL  2013: L’AIGUA

El darrer mes del curs la Joana ens proposa activitats ben divertides: jocs amb aigua!! Jugeum amb aigua freda/calenta i fins i tot, … amb glaçons!

La Joana ens ensenya a fer màgia: amb una ampolla d’aigua i un paper de color, tinta l’aigua!!! Ohhhhhhhhhhhhhh!

Al Molinet rebem una visita molt especial: la dels bombers!!!

 

JUNY 2013: SANT JOAN

Aquest mes i coincidint amb la revetlla la Joana ens proposa moltes activitats relacionades amb la llum i la foscor! Ens agrada tancar-nos al dormitori i experimentar amb la llum: llum blanca, de colors, …. Fem màgia!

Amb els papers de colors fem un mural d’una foguera, La Joana ens explica que per Sant Joan, es fan fogueres i es tiren petards!! I ens explica el conte de la revetlla, uns animals que es reuneixen per preparar la festa de Sant Joan.

La Joana ens ofereix un material nou amb el què pintar: guixos! Amb el guix practiquem el traç.

Celebrem la nostra particular revetlla: confeccionem uns timbals i els decorem al nostre gust i a fer festa grossa!!! Fem una tabalada al pati!

MAIG 2013: EL MICO

Nosaltres anem a la classe dels micos i la Joana ens ha preparat un munt de propostes!! Hem començat per explicar de nou el conte De què fa gust la luna?, però amb una lluna de veritat que han confeccionat tots els infants de les escoles vilanovines.

Com a bon micos, hem experimentat amb plàtan. N’hi havia de sencers, a trossos, aixafats, …..mmmmmmm, boníssim!!!

També hem pintat una careta d’un mico i junts cantem la cançó del mico i les mones!!

La Joana ens proposa diverses activitats a l’aula: plastilina, joc de racons, …

Però el que més ens ha agradat ha estat tancar-nos al dormitori i jugar amb la llum!!

 

 

 

ABRIL 2013: SANT JORDI

Aquest mes ha estat un mes de canvis!! La Joana ens ha canviat la distribució de l’aula i ens ha explicat molt contes, però en destaquem un que ens ha agradat molt: La Llegenda de Sant Jordi!

Relacionat amb la diada de Catalunya la Joana ens ha proposat un munt d’activitats: hem pintat una rosa, hem fet un mural entre tots i hem confeccionat un gran drac.

Per la diada, els papes i mames ens acompanyen a veure llibres i ro:ses! La Joana compra un llibre per la nostra aula.

Amb l’arribada del bon temps, passem més estona al pati i ens entretenim jugant al sorral!

MARÇ 2013: La Girafa

Aquest mes ha estat un mes ple d’experimentacions!!! A més a més la Joana ens ha presentat un nou animal: la girafa!! Quin coll més llarg que té!! Com les cintes de les capses!!

També hem fet una manualitat amb pintura, heu vist quines girafes?  I també amb pintura, però utilitzant un rodet, hem pintat amb pintura groga i ben assegudets i amb ceres hem pintat el dibuix d’una girafa

Aquest mes hem experimentat moltíssim: amb farina,pasta i sucre; amb plomes de molts colors (quin munt de pessigolles!!!) i amb xocolata desfeta, que per cert, estava boníssima!!!!!!!!!!!

FEBRER 2013: Elefants i Carnestoltes

Aquest febrer la Joana ens ha presentat un nou animal: l’elefant!! Que gros que és!!! Ens ha cantat moltes cançons de l’elefant i ens n’ha ensenyat imatges. Per conèixer com és la pell de l’elefant, hem experimentat amb textures rugoses i suaus. També hem fet pintat amb ceres el dibuix d’un elefant.

La Joana ens ha explicat que és el mes de la gresca i la disbauxa!! A l’entrada de la llar hi ha el rei Carnestoltes i cada dia el visitem i ens explica què hem de portar l’endemà: una corbata ben xul.la!!

Durant les celebracions de carnaval fem activitats ben divertides: ens disfressem, ens maquillem, pintem la disfressa de la rua i la més divertida: juguem amb confetti!!!!

Celebrem dijous gras i com marca la tradició, per berenar un bon entrepà de truita o botifarra!!

Amb la Joana també hem estat mirant les fotos de les famílies. Ens hem posat molt contents al veure-les!!!

Aquest mes la psicomotricitat l’hem fet amb materials nous per a nosaltres, amb aros i pilotes  grans i petites!!!

GENER 2013: L’elefant i el Ninot de Neu

Tornat de vacances de Nadal la Joana ens explica un conte nou, el del Ninot de Neu. Relacionat amb el conte ens ha proposat un munt d’activitats ben divertides! La majoria d’elles basades en l’experimentació: amb cotó fluix, amb glaçons i  amb paper de wàter. Ens ho hem passat d’allò més bé!!!

Relacionat amb el conte del Ninot de Neu, hem fet diverses sessions practicant la psicomotricitat fina: hem fet un mural ben suau d’un ninot de neu, enganxem gomets de colors en un estel, pintem mandales …. Som tots uns professionals!!!

I fent psico, practiquem equilibris!! Quin domini….

DESEMBRE 2012:  El Nadal…

Aquest desembre ha estat un mes curt!! La Joana ens ha proposat diverses activitats. Un dia, quan estàvem jugant al pati ens hem trobat el tió amagat dins d’una caseta. L’hem portat a l’aula i li hem fet de tot! A banda de donar-li de menjar, l’hem arrossegat, tibat de la cua, ens hi hem enfilat al damunt, … però tot i això, l’últim dia del curs ens ha cagat instruments per l‘aula i un aspito per a cadascú!!

També hem fet una manualitat per felicitar les festes als pares

i hem anat a l’Escola Marta Mata a escoltar cançons.

La Joana  també ens ha proposat d’experimentar amb boles i cintes de Nadal, què bé ens ho hem passat!!!

NOVEMBRE 2012:  Descobrim la tortuga …

Aquest novembre hem après moltes coses sobre les tortugues!! La Joana ens ha ensenyat dues cançons de la tortuga,

fem una manualitat sobre la tortuga

i fins i tot, les veiem “en directe” ja que dues famílies de l’escola ens porten dues tortugues d’aigua! Unes de molts petites i una altra de més gran.

Durant les sessions d’experimentació ens ho passem molt bé!! La Joana ens proposa una sessió d’experimentar amb caixes de cartró: ens hi amaguem a dintre com si fóssim una tortuga!

i una altra d’experimentar amb el que menja la tortuga de terra: tomàquet, cogombre i enciam! Mmmmmm, què bo!!!

Durant aquest mes celebrem Santa Cecília, patrona de la música! Toquem instruments com si fóssim una petita orquestra.

Els infants de la comunitat dels mitjans de l’escola Marta Mata ens venen a fer una petita audició amb instruments i els infants de P4 del Pompeu Fabra ens vénen a cantar cançons.

OCTUBRE  2012: DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?

Aquest mes d’octubre la Joana ens ha proposat de fer un munt d’activitats ben divertides!! Aquest any el fil conductor dels nostres aprenentatges és el conte De què fa gust la lluna? I la Joana ens l’ha explicat unes quantes vegades al llarg del mes.

Hem pintat el punt de la nostra agenda perquè els papes sàpiguen en quin dia estem: vam fer ditades amb pintura de dits i amb ceres vam pintar un mico. Ha quedat força bé i divertit!!!

Per conèixer més d’aprop l’estació de la tardor, hem jugat amb pinyes del bosc, amb papers de colors i fins i tot, hem pintant amb pintura de color marró un gran mural que la Joana ha transformat amb dues divertides castanyes per decorar l’aula.

Per conèixer la festa popular de la Castanyada, la Joana ens ha explicat el conte “Cargols amb banyes” i ens ha ensenyat les cançons d’aquesta festa! Hem experimentat amb moniato, hem pintat castanyes i hem jugat a ser “castanyeres”: Veieu que guapos estem amb els mocadors i els cistells???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SETEMBRE 2012: NOU CURS, NOVA AULA!!

 

Aquest mes de setembre ha estat un mes de canvis per alguns de nosaltres! Hem conegut a la Joana, la nostra mestra, i hem descobert les joguines que amaga l’aula dels Micos. El primer dia els papes es van quedar una estona amb nosaltres a l’aula

mentre que els altres dies, només ens acompanyaven i marxaven!

Mica en mica anem descobrint joguines a l’aula.

A la llar d’infants ens ho passem molt bé, la Joana ens proposa de començar a realitzar algunes rutines. Comencem el dia cantant i dient-li “Bon dia” al Mico,

sortim a jugar al pati,

toquem instruments musicals “Som petits músics!” …

A mig matí tenim gana i la Joana ens ofereix un petit refrigeri: “Mmmmmmmmmm, que bones estan les galetes!”

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *