Caputxetes 2020-2021

DESEMBRE 2020

Arriba desembre i amb ell unes dates màgiques pels infants. A la classe trobem propostes relacionades amb el Nadal i els seus elements més característics.

Cantem cançons  nadalenques, expliquem contes que tenen imatges del Nadal… Experimentem  amb l’obrador de Nadal, juguem a descobrir  les boles i cintes de colors que s’amaguen a dins de capses de cartró, pintem murals d’un arbre, un Tió, un pare Noel… per decorar la classe.

Un matí, algú pìca a la porta de la classe, quan obrim… sorpresa,  ha arribat el Tió!! Què contents estàvem quan l’hem vist, tots el volíem tocar, abraçar… Després de molts dies amb nosaltres li cantem la seva cançó i el fem cagar, quina emoció!!!

Ara arriben uns dies de vacances i us desitgem que gaudiu de les festes nadalenques en família, ens retrobem de nou al gener.

Bon Nadal!!

NOVEMBRE 2020

Al novembre a la classe de les Caputxetes fem diferents propostes d’experimentació, amb capses i papers i amb la llum i els colors.

Juguem amb la llum del projector i descobrim que podem fer ombres a la paret amb les mans, amb els globus, amb els papers de colors…

Les capses de sabates també ens serveixen per obrir, tancar, amagar, estripar els papers de diari i de seda que s’amaguen a dins, fer boles, tapar-nos amb les robes transparents, nosaltres sols, amb els companys…

Les propostes de psico fina ens agraden molt, obrim i tanquem les cremalleres, enganxem les agulles d’estendre al voltant d’un tub de cartró, ens hem de concentrar, fer força amb els dits, fer moviments precisos…

Cada vegada compartim més estones de joc amb els altres nens i nenes, ens amaguem tots a dins del túnel, fem pastetes junts al sorral, juguem amb els materials del  joc heurístic tot fent de metges, ara un és el doctor, després l’altre fa de malalt…

El mes de novembre també ens porta una celebració, Santa Cecília i el Cristian ens fa un petit concert de guitarra que ens encanta, l’acompanyem tot cantant mentre ell toca, què atents hem estat!!

I celebrem el dia mundial dels Drets dels Infants, l’Ajuntament ens convida a un esmorzar boníssim, coca i xocolata, no hem deixat ni un trosset!!

I al desembre… què passarà a la classe de les Caputxetes??

OCTUBRE 2020

El mes d’octubre ens regala molts elements de la natura que són típics de la tardor: pinyes, fulles, branquetes, pals, magranes, carbasses … Tot s’omple de colors grocs, taronges, marrons i vermells. A la classe de les Caputxetes descobrim aquests elements a través de diferents propostes de joc. Manipulem a l’obrador de la classe amb elements naturals amagats entre grans de cafè i cafè en pols,  juguem amb la llum i la foscor amb les plastificacions de papers de cel·lofana i de fulles de  la taula de llum, experimentem amb magranes per descobrir-hi quin gust té, com són els granets que amaga a dins…

 Pintem amb pintura i pinzells un mural amb els colors de la tardor i preparem unes ampolles sensorials per la classe, tenyint l’aigua amb papers de Pinotxo i posant a dins petits tresors (botons, globus, pompons, aglans…).

I per acabar aquest mes tan especial, no podíem deixar de celebrar la festa de la Castanyada. Hem explicat el conte de les” Castanyes amb banyes”, hem ballat mooooltes vegades la dansa de la Castanyera i, quina sorpresa quan ens ha vingut a veure la Maria Castanyera  al pati de la llar, què atents estàvem quan ens explicava el conte!!

Ha estat un mes ple d’emocions!!

SETEMBRE 2020

Comencem el curs a la classe de les Caputxetes!! Alguns infants tornem a la llar després de molts mesos, altres venim al Molinet per primera vegada. Tots ens  hem d’adaptar a la nostra classe, a la Joana i a l’Elena que ens acompanyaran al llarg del curs, als nous amics…

En aquests dies hem compartit plors, rialles, descobertes, mirades, moments de joc  i complicitat…  una mica de tot.

A poc a poc ens trobem més segurs i tranquils a la classe de les Caputxetes, juguem amb les diferents  propostes, comencem a interessar-nos per les cançons i els contes i ens encanta sortir a jugar al pati.

Aquesta aventura tot just acaba de començar!!